Az elszabadult hajóágyú – Schwezoff  Dávid a BZSH ügyvezetője taktikázik- a” schvezuff” kitörni készül

Régen rossz, régen nagyon kínos ha egy történelmi egyház belső vitái a nyilvánosság elé kerülnek. Nemrégiben azon szó-párbajoztak, hogy  etikus volt e Zoltai Gusztáv kormányzati tanácsadóvá avanzsálása. Szerintem soha jobbkor nem kérhették volna fel a nagy öreget, hogy súgjon. Most ugyanis világosan kitűnik, hogy a fővárosi zsidóságot alaposan bevitték az erdőbe. Megválasztottak egy ügyvezetőt, aki öntelt képpel mint az elszabadult hajóágyú hatalmi tébolyban szenvedve rombolja a zsidóság jó hírét.

Miközben mindenki tudja, hogy Dávidka az Angyalbár üdvöskéje egy  keresztény egyház kántora a mély homályból robbant be a BZSH élére. Ahol minden pechére az ügy vezető valóságos pallosjoggal bír, eltávolításához már már kormányzati támogatásra lesz szükség.

A zsidóság vezetése szervezetileg az egyik legdemokratikusabb formában kerül megválasztásra. A többség akaratával. Ám mint látjuk a többség se tudhatja előre, hogy neki mi a jó most és holnap.

Vannak szigorú törvények – miszerint a megtévedteknek is meg kell bocsájtani. Mit sem számít ha valaki korábban a meleg bárban múlatta az időt és nem sokat törődött az erkölcsi normákkal.  Ha már egyszer felhagyott a korábbi életével , életmódjával – bár ez a fajta szexuális szokás nem az ami csak úgy akaratilag megváltoztatható –  el kell felejteni az eltévelyedését. Ez volna a legkisebb probléma. Hiszen gyarló emberek vagyunk.

Ám Dávid úr volt katolikus egyházfi sok mindent elhallgatott ami mostanában derült ki róla. Többek között az, hogy a végzettsége se az amit a pályázat beadásakor  állított. Vannak életének olyan homályos foltjai amiből arra következtethetünk, hogy amíg nem tisztázza mindezt saját akaratából kellene visszalépnie.  Sürgősen kellene egy bizalmi szavazást kérnie önmaga ellen. Ha ezen is annyian és azok lesznek ott akik neki az Angyal bárban tapsoltak akkor ne parázzon. Jó fiúként ismerik, megkapja az áhított bizalmat.

A fiatalember persze trükközik, szervezkedik előrehozott választást akar és már a budapesti elnököt is támadja. Hátba, vagy legalábbis úgy szeretné ahogyan megszokta.

Mindenki reméli, hogy a pesti zsidóság akár demonstrációval, tüntetéssel közakarattal, a jelenlegi küldöttek meggyőzésével is megszabadul a nem kívánatos ügyvezetőtől. Bár mondják, hogy a szabályok szerint ez nem olyan egyszerű, mert most éppen ő fújja a passzátszelet. Minden hatalmával visszaélve kezdett önálló, átláthatatlan gazdálkodásba.Ilyenkor csak a vallási közösség legszélesebb nyilvánosságával lehet ezt a vaskos hajóágyút megfékezni. Mielőtt elsülne.

ügyvezető