Home is best – mondja az angol – mi legyen a hajléktalanokkal

Őrök vita mi legyen a hajléktalanokkal. A fővárosban ha nem is annyira humánusan de döntöttek. Zavarja a városképet és mentálisan is gondot okoznak a szerencsétlenek. No meg valljuk be őszintén , magam is ahányszor találkozom velük gondolkodóba esek. Feléled a szunnyadó lelkiismeretem és ki nyitom a bukszámat ha kérnek ha nem . Viszont azt is látom, hogy a pénz láttára rohannak az olcsó almaborért. Tehát ha éhesek akkor bemegyek és veszek nekik parizeres szendvicset. Az is megesik, hogy mire visszaérek már nem is találom a kéregetőt.

Egy biztos Miskolcon komplett tervek készültek – mint tavaly is az utcán élők támogatására. Bár se választás se kampány, az önkormányzat az idén is igyekszik megoldani az élelmezésüket és fagyban a lakhatásukat. Nem könnyű mivel a hajléktalanok közül sokan ódzkodnak az átmeneti szállásoktól, melegedőktől. Ott ugyanis farkastörvények uralkodnak, a gyengébbek a kiszolgáltatottabbak ezt is megsínylik.
Jómagam több olyan régen nem használt középületről tudok amelyekben egy konszolidált átmeneti szállást lehetne kialakítani. Mert nagy fagy és hideg várható a mostani télen.