Az Isten szabadságra ment – könyvbemutató pénteken három órakor a miskolci Géniuszban

Tehát a legújabb könyvemet pénteken délután három órakor mutatjuk be a miskolci Géniusz áruházban. Hol is máshol. Kondás Vilmos az áruház igazgatója mond méltatást – csak annyit amennyi ilyenkor kijár a szerzőnek.
Egyébként a szombati Északban egy kedves kollégám meginterjúvolt ezzel kapcsolatban. Tessék megnézni. A kép nem a legjobban sikerült, ne a fotóst tessék hibáztatni, hozott anyagból gyártotta.
Erről ennyit. Ha valaki kíváncsi lenne most miben sántikálok, elárulom.
Folyamatban van három könyvem szerkesztése.
Egyszer, mi a jó a nőknek. Majd készül az autós és a mobiltelefonos írásaim gyűjteménye. Mindhárom témában bárkitől szívesen fogadok jó ötleteket.
Közben felkérésre foglalkozom a Budapesti Zsidó Hitközségen történt nem mindennapos botránnyal.Szerintem egy könyvre való anyag gyűlt össze ebből alig egy hét alatt.
Van ugye egy S. Dávid nevű volt Angyalbári fellépő művész kitűnő torokhanggal aki most furcsa módon a budapesti zsidóság ügyvezető igazgatója. Korábban még Alsógödön Országh Viktor mellett katolikus kántorként regnált. Országh Viktor atya nem szívesen beszél erről az időszakról. Jelenleg Ócsán plébános.
Átolvastam Dávid úr – csak azért nem írom ki a nevét mert olyan bonyolult – korábban Csereklye Viktor volt. Majd gondolt egy nagyot és a pravoszláv őseire való tekintettel egy nehezen kimondható új nevet választott. Majdnem azt írtam, hogy magyarosította.
Megnéztem az önéletrajzát, a Károly Róbert főiskolán lett közgazdász de ezenkívül olyan hosszú és irigylésre méltó iskolai végzettséget írt be amellyel holnaptól a világbank elnöke is lehetne.
Közben Dávid igazgató kizárta a nyilvánosságot, maga mellé vette Császár Balázs titkár urat. Aki ezentúl kérdezni akarna tőle valamit azt megteheti Balázson keresztül. Balázs életútja a Tescótól és a közel-keleti kiruccanásaitól számítva meglepő. Kapcsolatrendszere rejtélyesen szerte ágazó.Igaz, hogy ehhez a beosztáshoz nem szükséges egy C típusú átvizsgálás, viszont egy olyan vallási szervezet, egy történelmi egyház élén aligha lehet egy olyan személy akinek a múltjában bárminemű homály lehet. Itt meg ugye valóságos fekete lyukak tátonganak. Olyanok amelyek már nemzetbiztonsági kockázatot is jelentenek. A hitközség több száz milliós támogatás felett diszponál s az ügyvezető felelőssége és átláthatósága fontos lenne. Tartok tőle, hogy a kormány aligha véli szalonképesnek azt az ügyvezetőt aki nemrégiben még tangában ugrabugrált, énekelt egy ismert melegeknek fenntartott bárban. Ahol talán a felsőbb kapcsolatait is kiépíthette, amivel folyamatosan kérkedik fenyegetőzik és mindenkit feljelent. Ugyanakkor ő maga is zsarolható az időközben előkerült adatokkal. Várom, hogy a listájára jómagam is felkerüljek.Különben a beszerzett bizonyítékokat aligha tudom előterjeszteni.
A maga részéről Dávid ezt a kérdést nagyon egyszerűen megoldotta, talált két olyan rabbit – nem esett nehezére – akiket valamilyen módon érdekeltté tett a támogatásában. Sorozatban végzik a betérítéseket a vallási előírások megszegése árán. Ezeket a tisztelt urakat természetesen olyan tiszteletdíjban részesíti amelyet kiérdemelnek.
Azt se hallgathatjuk el, hogy Dávid tisztogatásba kezdett a BZSH ügyeiben. S aki keres az talál is. Ő is talált, nem is keveset. Ami kifejezetten örvendetes ha ezt jogi úton rendezné és nem aljas bosszúvágyból.
Akik közelebbről érintettek a témában – az a véleményük, hogy Dávid elszabadult hajóágyúként hamarosan felszámolja a budapesti hitközséget. Ha csak sürgősen fel nem jelentik a pályázati anyagában feltüntetett valótlan okiratok bemutatásáért.
szgráf