Kész az adatbankom – ha valaki ápolókat keresne – volt egy bácsi aki extrát is kért  – elaludt a váltás

Nem először és remélhetően nem utoljára megtapasztaltam milyen nehéz kedves és hozzáértő házi ápolót fogadni. Kínálat bőven van, egyetlen hirdetésemre 293 hölgy jelentkezett a megyéből. Természetesen mindenkivel elbeszélgettem, kifaggattam merre lakik , van e gyakorlata egy idős 95 esztendős hölgy gondozásában és mennyi lenne az annyi. Mert ugye ez is lényeges szempont. Mondhatom szerencsém volt sikerült találnom annyi ápolót, hogy három műszakban ügyeljenek.
Ha kell rengeteg nevet címet írtam össze, tehát akinek hasonló gondja támad kaphat tőlem egy komplett adatbankot. Egy frisset. S még a tapasztalataimat is megoszthatom.
Volt aki meg se várta a visszahívásom beállított és jelezte már is munkába állna. Akadt aki olyan órabért mondott amennyit egyetemi tanárok se kapnak. Az se volt akármi , amikor egy hölgy – maga se lehetett hetven alatt – rákérdezett, van e igény egyéb szolgáltatásra. Nos nem értettem, nem akartam, erre elmondta, ő jelentkezett egy bácsinál és ott az öregnek szexuális igénye is volt. Megnyugtattam. Végül visszakozott.Lehet, hogy rosszul válaszoltam.
Akadt egy negyvenes ápolónő aki jelezte , vállalja a szombat vasárnapi ügyeletet mert éppen most tették ki a Semmelweisből. Nem kérdeztem, miért, de már sejtem.
Szombat reggel az éjszakás várta a váltást, aki csak nem akart jönni. Rákérdeztem, fél kilenckor, s álmosan lecseszett, miért zaklatom. Kíváncsiskodtam, miért nem jelezte, hogy még se jön. Miért, miért, hát nem volt feltöltve a telefonja ripakodott rám. Egyébként nem ez a jellemző, akik ilyen munkát vállalnak kiteszik a szívüket és ténylegesen lelkiismeretesen helytállnak.