Egy teljesen új okostelefon márka a piacon, melyet gyártója azoknak a vásárlóknak szán, akik nem félnek önálló döntéseket hozni, és túllépni a nagy márkák marketingígéretein. A Honor egy csúcskategóriás telefont kínál prémium árcédula nélkül.

A Honor üzleti modelljét a fogyasztók igényei alakították ki. A Consumer to Business (C2B) modell lényege, hogy a gyártó a vásárlók visszajelzéseit, igényeit beépíti a fejlesztésbe, és a termékeket ezek szerint alakítja ki. Ez vonatkozik az értékesítési modellre is, így a Honor esetében nincs drága televíziós reklámkampány, a készülékeket elsősorban az interneten keresztül lehet megvásárolni. A formatervezés, a funkciók, a kezelőfelület esetében a gyártó szintén a vásárlók visszajelzései szerint alakította a készüléket. Ez az első alkalom, hogy egy mobilkészülék úgy kerül a piacra, hogy a fogyasztók részt vehettek a tervezésében.

A pár hete debütált Honor 6 modell az első nyolcmagos processzorral érkező mobiltelefon Európában, mely a 3G kapcsolatnál akár 14-szer gyorsabb 4G kapcsolatot tesz lehetővé. Akkumulátora szabadalmaztatott energiagazdálkodási technológiájának köszönhetően átlagos használat mellett több mint két napot bír ki, az ultra energiatakarékos üzemmód pedig tovább 24 órával hosszabbítja meg a készenléti időt.
A készülék előlapjának területét a képernyő uralja, amit harmadik generációs gorillaüveg és ujjlenyomat-mentességet garantáló bevonat véd. A 12,7 cm átmérőjű, teljes HD felbontású és 445 ppi pixelsűrűséggel rendelkező képernyő élénk és élethű megjelenést biztosít a képeknek és videóknak. A Honor 6 modell előlapi kamerája 5 megapixel, a hátlapi pedig 13 megapixel felbontású. F2.4, illetve F2.0 fényérzékenységgel rendelkeznek, a hátlapi kamerát pedig kettős LED vaku egészíti ki. Az előlapi kamerával emellett lehetséges a panoráma önarcképek (szelfik) készítése. Egyedi újítás, hogy a képernyő feloldása nélkül is készíthetünk fotót a készülékkel, méghozzá világos környezetben mindössze 0,6 másodperc alatt.

A Honor nem lesz elérhető az utcai boltok kínálatában. A gyártó a Honor 6 modellt 104 900 forintos áron kínálja, egyetlen online bolton, az Extreme Digitalon keresztül.