A nagyvilág hírei – nem unatkozunk – még ma Schwezoff is lesz
vendéglő murphys

Jó időnk van, nem esik a hó, nincs köd szinte tavaszias a hangulat.

Mi történt a héten?

Tüntettek feszt majd az ünnepek közeledtére lanyhult a kuruc lelkesedés. Lájtos móka volt a parlament előtt a kevéske lázongó erőlködését a tévé stábok ösztönözték. Mindent médiáért. Így aztán az ATV operatőre szembe kapta a rendőrségi könnygázt. Tudom milyen lehet ez, egyszer az utcánkban haknizó betörök fújtak le mint egy kutyát. Gondoltam utánuk megyek és elkapom őket, mindhármukat. Olyan fröccsöt nyomtak a szemembe, hogy alvajáróként mentem be a kórházba szemmosásért.  Viszont elkapták őket. A segítségemmel.

Januártól zárnak a vasárnapi plázák. Ezzel egy időben megnyílnak az osztrákok. Érdekes lesz idáig ők jártak hozzánk most majd mi megyünk ki. Hangsúlyozom ez a vasárnapi csiki-csuki nagy butaság. Egyszerű erőfitogtatás. Borítékolom, hogy ebből még lesz egy kis probléma. Megszoktuk a kényelmet ahelyett, hogy a lillafüredi vízesésben gyönyörködnénk a Szinva parkban bóklászunk. Mert ott télen meleg van nyáron meg hűs a hodály.

Oroszország most fizeti meg a Krím félsziget árát és az Ukrajnai csipegetést. Sokba lesz nekik, de mi is rácseszhetünk.  Hiába kicsi ez a világ úgy össze vagyunk horgolva, hogy minden jó és rossz ki be gyűrűzik. Főleg a rossz.

A mi időnkben, béke időben már ez a második háború, a délszláv óta ami határaink mentén zajlik. S gyilkos módon eszkalálódik. Az unió ebben a kérdésben nem egységes, tesznek rá, hogy a mi szomszédságunkban ég a ház.  Ráadásul magyarok százezrei élnek a határon túl és a külkereskedelmi kapcsolataink is megsínyli az embargó. Nehéz okosnak lenni ebben a helyzetben.  Egyet tehetünk, s teszünk mindenkinek azt mondjuk amit hallani szeretne. Magyarország kis ország kis tényező még akkor is ha az óceánon túlról velünk akarják Moszkvát bevenni. Volt már ilyen. Sajnos.

Készül a karácsony jegyzetem. Címe  – most elárulom Ókarácsony. Törtem a buksimat, hogy milyen címet adjak. Kifecsegem szerepel benne Svéda Vladimir a város nevezetes üveg technikusa is, beleszőttem az emlékét.

Kedvenc témám a  Shwezoff. Ugye hiányolják? A szappanopera végkifejlethez közelít. Ha túl vagyunk virtuális pezsgőt bontunk. Cseng a telefon , Schwezoff hírek érkeztek. Megérnek egy külön misét , új lapon folytatom.