Napi Schwezoff – Császár még a Chanukka gyertyák körül kering

Jönnek a hírek. Köszönöm mindenkinek.

Pontosítunk , Schwezoff úr havi javadalmazása a Budapesti Zsidó Hitközségen jelenleg mindössze havi 850 ezer forint. Viszont barátjának Császár Balázzsal szemben már nagyvonalúbb volt neki 910 ezret szavazott meg plusz a ritka menedzsereknek jár jutatást. Tehát jól megy a hitközségnek. Az állami költségvetésből.

Mint mondják, s miért ne hinnénk el Császár Balázs nehéz szívvel válik meg a munkahelytől. Az első gyertyagyújtásakor a BZSH közösségében ünnepelt majd másnap a Dózsa György úti imateremben látták. Nem nagy örömmel.

Közben Dávid ügyvezető nem tétlenkedik. Hiába írta már alá három rabbi is a távozására biztató dekrétumot, még  mindig a BZSH Ford kocsiját amortizálja. Csupán azért mert a sajátjával karambolozott. Amit megfigyeltek a hitközség drága autójával már vagy háromszor pattant a járdának. A felnit és a futóművet már tönkretette. A kár csaknem egy millió forint és még mindig nem vették el tőle.

Ezzel kapcsolatos szerény javaslat , nem a saját kútfőmből pattant ki: mint költségvetésből gazdálkodók kötelesek ezentúl minden adatot megosztani mindannyiunkkal. Az adófizetőkkel. Sürgősen.

Amiben még hiszünk, hogy a rabbik felhívását megszívlelik , s a jó fiúkat nem hívják a Tórához. Ilyet nem tehetnek a Tórával, hogy együtt lássák őket.

A könyv meg készül , a dosszié dagad. Tartok tőle, hogy ha egyszerre mindent leírok nem lesz szükség a nyomtatott változatra. Tehát csepegtetjük a híreket.