Online rabbi – olcsó rabbi  – Schwezoff mesterlevele

Aki nem tudná a világ egyik leghíresebb rabbiképzője Budapesten található. Az itt megszerzett diplomát a világ minden közösségében elismerik. Most hasalok egy kicsit, emlékeimből turkálok. Ha jól teszem akkor tudom sokáig csak nálunk tanultak rabbinak a keleti tömb zsidó fiataljai. A moszkvai rabbi is itt végzett.

Közben haladt a világ, a rendszerváltás után is keleten kel a Nap és nyugaton nyugszik, de a képzési rendszerben semmi sem változott. Talán annyi, hogy az internet világában az online szélhámosok csalók ügyeskedők ide is betörtek.

Nem tudom elolvasni ezt a diplomát, csak annyit sejtek, igazuk lehet azoknak akik ezt felrakták. Ez volna Csereklye Viktor boldog Schwezoff Dávid rabbi diplomája. Izraelben állították ki. S egy olyan intézményben amelyben sokat számít a tudás, a ki tud több adni érte , speciális tehetség. Ne tessék sokra taksálni.  Érdeklődtem, talán 250 dollárért magam is megkaphatom ezt a diplomát. A Józsefvárosban egyszer már majdnem euromérnök lettem potom hatvan ezer forintért.  Később visszahívtak, lement az ára, a feléért is megvan az oklevelem. Úgy bújtam ki, hogy már nőgyógyász és sebész szeretnék lenni, de oxfordi pecséttel kérném a dokumentumot. S hozzá egy fotót ahogyan a rektortól átveszem.

Gondom Dávid, Viktor archívumában biztos van egy ilyen képes bizonyítvány is. Igényt tartanék rá. A könyvemben szerepelhetne.

Napi Schwezoff – kezd betelni a könyv. Ezzel egy időben egyesek intézményesítenek. Úgy hordják, küldik az első kézből szerzett papirokat, információkat mint ha magam lennék a siratófal. Vakmerő lóként mennék a falnak ha mindent megosztanék Önökkel. Mégis köszönöm az összeállítást a BZSH tulajdonában lévő szolgálati lakásokról és jelenlegi tulajdonosokról. Egyszóval, érdekes. A lényeg, hogy mindenki igazolja, hogy miért kapta és mire használja.

A Síp utcai kocsikról is készült egy összeállítás. Köztük van a BZSH drága valamikor értékes Ford Mondeoja is amit Dávid úr leamortizált. Valami miatt gondjai vannak az úttartással érdemes lenne újravizsgázni és ellenőrizni a látását. A tisztánlátását. Most ugyanis egy millióba került a hitközségnek az autó rendbehozatala. Gondolom ezt a kárt már meg is térítette. A menetlevelet meg pontosan vezette, közgazdász ügyvezetőként tudhatja , hogy ennek milyen jelentősége van egy közhasználatú kocsinál.

Folytatom – van még egy érdekes kimutatás, magam se tudom beszéljünk e erről. A Síp utcai székház a zsidóság egyik legemblematikusabb épülete. Ódon falak, sugározzák a közelmúltunk tragikus történelmét. S itt most jönnek rá, hogy sok fontos poszton ma már nem zsidók dolgoznak. Csak dolgoztatnak. Nem azért mintha a zsidók nem akarnának dolgozni. Így alakult a helyzet. Változtatni kellene ezen is. Már csak azért is mert ha összeadjuk a keresztyén és a zsidó munkaszüneti napokat, ünnepeket kiderül, hogy a hivatal egy évben csak hat hónapig működik.

Tovább – elmentek a levelek a főrabbiknak. Eljutott a kérés, hogy Dávidot a következő időszakban a felsorolt indokok miatt ne hívják fel a Tórához. A mail pénteken délután az ünnep előtt szálltak el. Néhányan megnyitották , elolvasták. A fínyásabbak meg elterelték a szót a lényegről. Mondván ilyenkor ünnep idején nem kapcsoljuk be az elektromos postát. Ez is egy hozzáállás. Tehát vétkeztem .Készülök a Tsuvára. Ha már búcsúcédulát nem árulnak.