Mezőcsát fürdőváros lesz – zöld energia ingyen meleg mindenkinek – akár fóliabirodalom is lehet

Nincs jobb és kellemesebb a természetes jakuzzinál. Kár, hogy csak ilyen későn jöttem rá. A múlt hétvégén a mezőcsáti strandon áztattam magam a szabadtéri medencében ahonnan egyenes irányt vettem  a szaunába. Nem is gondoltam volna, hogy a fedett beltéri uszoda mellett mennyire népszerű közkedvelt hely a kinti meleg vizes medence. Sütött a nap a fejünkre, egy kicsit fújt a hideg szél s mi nyakig lubickoltunk a meleg gyógyvízben. Azóta a jobb karomat már minden irányba képes vagyok megemelni.

Közben tájékozódtam – sajnos a strand jelenlegi tulajdonosa már kevesli az erejét az intézmény működtetéséhez. A medencék tiszták, az öltözök komfortosak a park rendezett s mindehhez óriási a törzsközönség. Miskolciak százai keresik fel most hétvégéken is a fürdőt. Családias retro hangulatú, puritán szerény a szolgáltatás megfizethető áron.A gazda aki csaknem húsz év alatt önerőből fejlesztette fel a fürdőt most már eladná, nehéz szívvel megválna a birodalmától. Amit szinte saját kezével  épített. Az ár nem horribilis, mondhatnám olcsó. A másik variáció, hogy keres magához egy tőkéstársat akinek a segítségével tovább fejleszthető a strand. Meleg víz télen is van tehát érdemes lenne egy kisebb szállodával kombinálni ahol akár egészségügyi szolgáltatások is kínálhatnak. Megjegyzem Miskolctól 25 kilométerre az M3 autópálya mellett van. Most is keresnek egy olyan céget amely faházakat forgalmaz és itt a fürdő területén 10 -12 hétvégi bungalót telepítene, bérbe vagy valamilyen kölcsönösen előnyös konstrukcióban.

Aztán van egy másik lehetőség, hogy pályázat útján , akár uniós forrásból fejlesszék egy igazi üdülőközponttá. Ehhez Mezőcsát új vezetése is partner lehet.

Mint ismeretes az egész város alatt olaj helyett forró vizet, ma már tudjuk gyógyvizet találtak valamikor. A városnak is van egy saját bedugaszolt kútja amelynek a hőjét ideje lenne hasznosítani. Van miniszteriális ígéret, hogy a városnak meghitelezik az energiahasznosítás költségeit.  Van annyi meleg víz, hogy nemcsak a helyi intézményeket hanem a privát házakat is ezzel fűtsék. Egy erre épülő kertészettel nemcsak munkalehetőséget teremthetnek hanem a környék elláthatnák primőr áruval és virággal.A projekt részletei már megfogalmazódtak. Készülnek a tervek amelyek új színt fejlődést hozhatnak a mezővárosnak. Házalni előszobázni kell az illetékeseknél, hogy mindez megvalósuljon. Remélhető, hogy a szomszéd vár Tiszaújváros is beszáll ebbe az üzletbe.

Amíg meg csak beszélünk erről, Önök addig is próbáljanak merülni és merengeni ebben a nagy szabadtéri jakuzziban. Minden hétvégén amíg be nem köszönt a nyár.

( Akit érdekel a cikkben szereplő üzleti ajánlatok bármelyik, hívhat a 20 2192391 telefonszámon.

1. A fürdő eladása

2.Tőkés társ jelentkezése

3. Pályázati lehetőség

4. Egy színvonala egészségügyi komplexum, szálloda építése.

5. Faházak letelepítése

A képen a kedves hölgy a város lelkes polgármester asszonya Siposné Horváth Anita.image image image image