Napi Schwezoff – skandál majd a B közép – Dávid a napjaid megszámlálva – a rabbik elűzése után következne a karaktergyilkosság

Egy teljes képernyőt kitöltő Schwezoff  Dávid volt az egyik nézett televízió hírműsorában. Beszélt gátlástalanul, gesztikulált, mindenkit mocskolt és csak azt vártam mikor jelenik meg a feje fölött a csillámló glória. Az ő méretében. Hogy miről is volt szó – megkérdezték, hogy mi a legfrissebb botrány a Síp utcában. Nos, elmondta, felszólította Kunos Pétert a Mazsihisz törvényesen megválasztott vezetőjét, hogy mondjon le mert az új beléptető rendszer pályáztatása körül gyanús dolgokat észlelt. Lehallgatás, poloskák elhelyezése baráti nyomozás közben észlelte, hogy a felette álló ügyvezetőnek valami köze lehet az újabb tender kiírásához. Majd fenyegetően felemelt egy vastag dossziét – ez lehet a korábbi időszak átvilágítási eredményének az anyaga – s jelezte, ha ő egyszer ezzel előrukkol akkor mindenki megnézheti magát. Színpadias jelenet volt – meghűlt a vér az ereimben, s már kíváncsi lennék mi is lehet abban. Sőt követelem, hogy hozzák nyilvánosságra, hadd csámcsogjunk rajta. Különben tudom, sejtem a hitközség temetői és szociális hálózati ellátása körüli  nem kóser dolgok rejlenek benne. Tegyem hozzá Zoltai Gusztáv idejéből( már őt is hálátlanul támadja) és nem Kunos Péter regnálásakor történő ügyek lapítanak ebben.  Így aztán a kamerák fényében, tűzében Csereklye Dávid vagy Viktor  kibökte ezt az igazságot is. Nem sikerült a csúsztatás tökéletesre.

A kedves csinos, kedvenc riporterhölgy a lényegről se feledkezett meg – hogy is áll a múltjával a fiatal ügyvezető úr ?  Elmosolyodott és legyintett – húsz évesen megesnek az ilyen tévelygések.  Elmondhatom nem is éltem igazából , nekem kimaradt az életemből az evangélikus lelkész iskola, nem voltam katolikus kántor és nem táncoltam énekeltem meleg bárokban tranvesztitaként. S nem jelentkeztem online rabbinak és még egy csomó dolgot nem műveltem mint ez a hitehagyott ember. Ám ha mégis megteszem,( már nem menne)  akkor aligha merném egy derűs legyintéssel elintézni mindezt. Mi dúlhat ennek az embernek a lelkében, mennyiszer képes átváltozni az éppen aktuális  érdekeinek megfelelően. Sürgős lenne egy munka egészségügyi  vizsgálat , egy kötelező ami alól felmenthették mert máig se mutatta meg a papírokat. Ezen az alapon már holnap kizárhatnák az irodából. Mert mondjuk ha skizofrén – nem tudom, hogy az e – akkor jobb az óvatosság vele szembe. Az ügyvezetése és a közlekedési stílusa közötti hasonlóság gyanúsan egybevág. Nem is ülök a kocsijába ha ő vezet.h

Jut eszembe sűrűn megfordultam már a Dohány utcai zsinagógában és a temetőkertben. Mindannyiszor mamámat kísértem aki csak ott imádkozhat a terebélyes lemezes fánál az elpusztított, sír nélküli rokonokért. Soha semmikor semmilyen belépődíjat nem kértek nem szedtek. A múzeumnál meg amennyi jegy elfogyott annyi pénz befolyt.  Ez a rendőrség megállapítása, mint megtudtam. A beléptető rendszer  nem tökéletes soha sem volt képes megkülönböztetni a turistákat és a hitüket gyakorlókat. Igen a nagy cirkusz közepette kezdték megfontolni egy új közlekedési rendszer kidolgozását. Csak ám egy ilyen tender nem lehet nyilvános.  Ha a franciaországi terrorizmus csirái itt is kihajtanak nem mindegy, hogy kit bíznak meg egy ilyen beléptetőrendszer telepítésével egy ilyen fontos objektumban. Szó se lehet nyílt pályáztatásról. Véleményem szerint a TEK szakmai segítségére kellene támaszkodni.  Ha a Mazsihisz ügyvezető igazgatója ezt saját köreiben, ismeretsége révén keresi meg a legalkalmasabb , a legmegbízhatóbb és leggazdaságosabban vállalkozót ebben semmi kivetni való nincs. Abban viszont már van, hogy a BZSH ügyvezető igazgatója kétes arab kapcsolatokkal rendelkezik és újabban ezt a társaságát még orosz származású barátaival is bővítette. Sajnos ezt a tényt elfelejtették közölni az amerikai ügyvivővel aki egy partin vele fotózkodott.

A legfrissebb közlemény –  az ügyvezető karaktergyilkosságra készül Kunos Péter ellen. Akivel sohasem táncolhatott énekelhetett az általa kedvelt lebujokban. Aki józan észérvekkel próbálta rávenni, hogy tisztes méltósággal vonuljon ki a Síp utcából. Az Elég volt csoport tagjai január 15. tervezett közgyűlésen jelen lesznek. Mint a B közép, nem fütyülnek legfeljebb skandálnak.  Például azt, hogy Dávid menj haza, mondjál le és ne tovább. Meg ehhez hasonlókat. Akik ott lesznek jelezzék. Magam is készülök erre még akkor is ha ViktorDávidovics  azt mondta – ez az összehívás törvénytelen. Oké, fiú ha ez az akkor miért nem hívja össze ő maga. Legyen törvényes.  Ezt akarják a hívek.

Jelenleg több százan elpártoltak már a BZSH – tól , a Mazsihisz köreibe. Hitközségek is ezt teszik ere készülnek. A BZSH kiürül. Schwezoff Császár Balázs barátjával kezdheti az íróasztalát kipakolni. És leltározhatna – mi kárt okozott. Egy milliós channuka este negyven embernek, a hitközség Ford limuzinját is tropára vitte mint a saját Corsáját.

Tehát 15. közgyűlés, várom a B középet!Schwezoff DávidLángol a tekintetük – egymásért. Egy kiragadott fotó.