Lesz, ismét lesz villanyrendőrünk – Miskolc a múltban – nem adjuk fel – a Polgármester is támogatja

Kedves Mindenki, nehéz jót tenni azzal aki nem akarja. Nehéz bármit úgy csinálni, hogy az mindenkinek tetsszék. Tudomásul kell venni , hogy sokan vannak a kibicek. Akik semmit nem tesznek viszont ha más szeretne valamit a közért igyekeznek gáncsolodni, kötekedni és hamis ideológiákat terjeszteni. Sajnálom a jó szándékú politikusokat. Remélem bírják idegekkel és nem adják fel egy könnyen.

Tehát most jelzem – a villanyrendőr visszaállítása teljesen eredeti formájában  jó ötlet. Hibátlan.A város vezetése a legutóbbi járdajavításkor ki is hagyta az ehhez szükséges területet s helyreállította a hozzá szükséges közmű csatlakozást.

Nem adjuk fel. Kriza Ákos polgármester továbbra is lehetőségeihez mérten támogatja. Az ezzel kapcsolatban megjelenő szírén hangok, ócsárlások képzelgések minket nem tántorítanak el. Közpénz nem lesz ebben a projektben. Az adományok a felajánlások listája kész biztonságban van. Népszavazást se szeretnénk ez ügyben mert ennek a jelentősége nem éri el az ingerküszöböt. Viszont a város múltját tisztelők hiszik, hogy a régmúlt egy darabját helyreállítva sikerül egy nagyot nosztalgiázni.

Tehát a szokott módon az adományokat továbbra is várjuk. A város vezetése és a főépítész türelmes és továbbra is támogatja a tervet. Hogy nem erőltették ezt ősszel az annak köszönhető – nem szerették volna ha a városért élők lelkesedők félreértenék az igyekezetet. Senki nem akarta azt hogy a választási kampányban pro kontra legyen a létesítmény.

Igen, ki ne felejtsem – mindig vannak akik mindenben politikát látnak látni akarnak. Akik mindenbe belemagyaráznak valamit akik mindenhez sanda ideológiát gyártanak. Ők azok akik gyerekkorukban érdeklődéssel figyelték, miként épül társaik homokvára. Majd amikor kész lett kaján élvezettel szétrugdosták.

Kéretik megérteni – akik szeretnék újra látni ezt azoknak valami szép emlékük fűződik a helyhez. Például fiatalok voltak és éppen oda beszéltek meg egy randit az első szerelmükkel. Nekik eszükbe se jut, hogy a felettük álló kabinban a Kádár rendszer reprezentánsa, a közlekedési rendőr derekán a  fekete-fehér gumibottal a diktatúrát képviselte. Mert ha így gondolkodnánk akkor a párizsi diadalív, a római Colosseum és még nagyon sok műemlék várna az eltüntetésre.

Még azt is kimerem mondani, hogy ez a kiálló gomba nem éppen esztétikus, nem műremek, nem ipartörténeti emlék viszont része lett az életünknek. S ez volt az ami a legkevésbé zavart minket akkoriban. Bár észleltem, hogy sokszor kaptam pirosat amit nem érdemeltem.

 

image