Egy ritka fotó – sajtótörténeti kuriózum – mindent az Olvasóért

Ez a kép egy sajtótörténeti dokumentum.  A szabad magyar sajtó archívumából, saját gyűjteményemből osztom meg.

Ha csak úgy felületesen ránézünk mit látunk – a néhai dr. Csomai Zoltán nagyvállalkozó kedves nejével egy asztalnál ül az ugyancsak néha Habsburg Ottóval egy lillafüredi rendezvényen a palotaszállóban.

Szörnyű, de a képen és a témában szereplők közül többen már elhunytak. Gondolkodtam is , hogy mennyire etikus vagy kegyeletsértő ha ennek az újságban szereplő képnek a sztoriját most megosztom.

Az történt ugyanis, az ügyes fotóriporter kollégám azzal a megbízatással ment a palotába, hogy a  képen szereplőket összeterelje egy kockára. Nem sikerült.  Próbálkozott azzal is, hogy  Habsburg őfenségét Csomai doktor úrral egy asztalhoz ültesse. Legalább a fotó kedvéért. Nem sikerült.

Ám a szerkesztő nem azért van, hogy maga is töketlenkedjen. Na meg a kérés az elvárás az parancs. Nem ismerjük a lehetetlent és a csodákra is csak várni kell. Így aztán összeollózta a képet. Nem a legsikerültebb, az egyszerű kedves Olvasó biztosan észre sem vette, hogy valami nem stimmel az illesztésnél.

Nem csalás , nem ámítás, hiszen a szereplők nagyon közel ültek egymáshoz. Ha nem is ennyire. Ilyenkor mondjuk – mindent az Olvasókért. Akik imádhatják az ilyen ártatlan hamisításokat. Különben ilyen manapság már nem történhetne meg.