Jön Merkel – vaslady a vásárcsarnokban – cudar idők voltak – Putyinról nincs viaszfigura
Merkellel én

Hétfőn Pestre látogat a német kancellár. Merkel asszony már régen nem volt nálunk. Mióta tudjuk, hogy jön mást se csinálunk mint találgatunk. Mit akar, mit fog mondani, mit szeretne és minek vállalja ezt a hatórásra tervezett gyors vizitet. Van telefon, skype, meg egyébként az összes uniós csúcson leülhetnének Orbán Viktorral egy kicsit dumcsizni .

Nos, ha tetszenek emlékezni Margaret Theatcher Anglia miniszterelnöke még az átkosban három napra látogatott Budapestre. Mindenki láthatta, elsétált a Tolbuchin körúti vásárcsarnokba ahol nemcsak piros paprikát de még fokhagyma koszorút is vett. A kofa nem akarta elfogadni a pénzt. A vaslady viszont ingyen semmiképpen se akarta elfogadni. Fizetett. Cudar idők voltak. Nem hagyta magát lekenyerezni.

Ja, tessenek vigyázni, hétfőn bonyolult lesz az autós közlekedés a fővárosban. Minden utcát lezárnak amerre Merkel elhalad. Kezdik a repülőtérről vezető úttal. Noha helikopterrel is bejöhetne a Liszt Ferencről.

Igen a képen ketten vagyunk. Hamarosan jön Putyin is. Vele is szívesen fotozkodnék, de egyetlen panoptikumban sem találtam róla viasz figurát. Nem is értem, szerintem ezek a panoptikumok megkérik a hasonmás engedélyét, s van aki megadja van aki nem járul hozzá.  Tehát ha komolyan akarok egy közös képet csak el kell mennem a Kremlbe.