Simicska lázad – ámulok bámulok – a főnök átvette  a vezetést
vizvéteé

Lefagytam. Úgy állók , kíváncsian a történtek sodrában mint a képen látható bámészkodó, szomjazó emberek a hatalmas kráternyi vízfolyás szélén. A Simicska lázadása, szóhasználata, a hazai média nyelvezetének megújítása forradalmi tett. Gondolkodom, de minek. Vajon mint lehetne erről még mondani, amit ő maga még nem telefonált meg a kollégáknak. Egy biztos a tegnap egy sajtótörténeti kuriózum. Több okból is.

Egy csomó jól fizetett médiamunkás önként felállt és cserbe, ott hagyta a kenyéradó gazdáját. Nem is tudom, hogy képes lettem volna e ilyen tökös lépésre. Aligha. A bátorság szobrához nem álltam volna modellt. Legfeljebb a vakmerőségéhez. Ezt többször is megtettem.

Például akkor amikor tudtomon kívül írtam egy súlyos bűntényről nem is sejtve, hogy  az elítélt rokonsága a legfelsőbb vezetői körhöz kapcsolódik. Ha nem a rendszerváltás kinyírnak. Nagy vadász volt az illető potentát, s mindenáron le akart lőni.

Persze most nem rólam van szó. Simicskáról , a háttéremberről aki most előbújt és naturális nyelvezettel maga vezeti a médiabirodalmát. Nemrégiben a sors úgy hozta, hogy valamilyen ügyben a Hír tévében jártam a Célpont egyik műsorával kapcsolatban. Merő érdeklődésből elkísértem barátaimat a Szentendrei útra.  Egy beszélgetésre. S minő meglepetés, hogy a háttér beszélgetést rögzítették. Bementünk egy irodába, ahol mit sem sejtve leültünk dumcsizni. Persze rögtön kiszúrtuk, hogy a technikusok betechnikázták a szobát.  Mert ez a módi. Meg lehet tenni, embere válogatja, hogy ki miként szerez infót, de ezt felhasználni s vele visszaélni már nem ildomos. Mert büntetendő.

Gondolom, mióta maga a főnök vezeti a stábot ilyen többé aligha fordul majd elő.

Ja az első Orbán kormány idején volt egy apehos sajttáj Budapesten valahol az ötödik kerületben. A kíváncsiság oda is elvitt s akkor személyesen is találkozhattunk. Kedvesen tárgyaltunk, bár látszott rajta, hogy oda se figyel. Névjegyet cseréltünk és útbaigazított, hogy pr reklám ügyben kit kell keresnem.  Egy félév is beletelt mire elértem a titkárságát, ahol már Vida Ildikó ült.