Gasztronómiai kalandozás – kocsonya csak hébe-hóba- a gulyás leves kiütéssel győzött

Jól sikerült a kocsonyafarsang. Ki nem hagytam volna. Számomra egy gasztronómia kalandozás volt. Ráadásul a legjobb időben az enyhe havazásban jártam végig a standokat.

Kezdtem a Sötét kapunál ahol ritka finom gulyáslevest mértek. Forrón, 1000 forintért. Vettünk még egy-egy tál húsos krumplis valamit ez már egyenként 1500 forint volt. Almalé fahéjjal forróborra hajazva egy deciliter kétszáz forint. A recept megért ennyit.

A préselt gyümölcsök magvakkal csodálatos. Vasárnap délután már alkalmi áron mérték. Sajnálom, hogy csak negyedkilót vettem.

S ami feltűnt, több helyen  kínáltak kerti kemencét. Olyat amire már régen spendírozok. Olyat amiben húst, sóletet, leveseket és kenyeret is lehet sütni. Vagy akár töltött káposztát is lehet főzni.

Közben valamennyi kemence gyártótól kértem árajánlatot. Legjobban a hosszú kéményes külön tűzteres nagy sütőterű tettszene.  Tendert írok ki, ki adja a legjobbat és a legolcsóbban. Hajrá!

A képek egyszerű bizonyítékok, hogy igazat írok.

Ki ne felejtsem – több helyen ettem krumplilángost. Az ára darabonként 500 forint fokhagymás olajjal. Fókazsíros nem volt. Viszont akadt olyan is ott a Pátria környékén ahol az előregyártottat 350 forintért adták volna. A tócsni simán, előttem sütve sajttal hatszáz. S, hogy még mindent kihagytam ami megkísértett, viszont ha nem fogyóznék  nehezebb lett volna ellenállóbb.

A kocsonyáról nem is szólok. Volt hébe hóba mindenütt, de mintha nem ez lett volna a sláger.kocsonya 002 kocsonya 001 kocsonya 003 kocsonya 004 kocsonya 005 kocsonya 007 kocsonya 008 kocsonya 010 kocsonya 011 kocsonya 012 kocsonya 013