Megfizetjük az árát – intelligens traffik az okos autósoknak – február végén helyszíni tárgyalás az árucsarnok előtt – akár közmunkás is lehetek
traffipax a rendőr ezt látja

Nincs mese. A közutakon rendet kell teremteni. Jó néhány milliárdért húsvétra már miénk lesz a világ legintelligensebb traffipaxa. Ha jó, tudom százhatvan darabot kapunk és már ezek egy részét tesztelik. Mit tudnak az új pénzgyártó szerkezetek. Nemcsak a sebességet mérik, hanem a záróvonal átlépéstől a biztonsági öv bekapcsolásáig mindent képesek kiszúrni. Rettegjetek autósok, gyűjtsétek a lóvét mert ezeket a drága herkentyűket nem ingyen adták. Tehát a cél, hogy ez a beruházás minél előbb megtérüljön.

Erről jut eszembe – tavaly márciusban kiszúrt két rendőr a Búza térnél, hogy megfordultam és az Árucsarnok előtt betonlapoknál elhúztam a Kazinczy Ferenc utcába. Ott a Széchenyi út 33. szám alatti udvarban megcsíptek és 10 ezer forintot kértek a helyszínen. Persze nem fizettem. Erre küldtek egy húszezres bírságot. És még nézhettem a térfigyelő kamerák felvételét, aminek alapján már biztos lettem – nem hibáztam.  Ez persze nem jelenti azt, hogy a büntetés elmarad.

Egyébként a zöld, égett motorháztetős civil Polo végig követett, mobil kék lámpával és hörgő dudaszóval. Hamarabb is megállathattak volna, de ők inkább megvárták míg megállok. Nem is értem miért.

Már volt egy bírósági tárgyalás aminek a legnagyobb meglepetése maga a vádaskodó rendőröké volt. Közösen néztük meg a videót amire úgy reagáltak – igen, ez nem bizonyítja, hogy tiltott helyen fordultam meg.

Most 28. péntek helyszíni tárgyalás lesz az OMV kútnál talán fél kilenc tájban. El kell játszani, miként zajlottak a tavaly márciusi események amely a feljelentés alapját képezi.

Egy apróság – régóta készültem, riportot írni a közmunkások mindennapjairól. Úgy, hogy magam is beállok dolgozni. Igen, dolgozni. Nem lehet, ez volt a hivatalos válasz. Nos, ha bukok, mert ez is benne van a pakliban, hiába dr. Ormay Gábort a legjobb közlekedési ügyvédet kértem fel a védelmemre, akkor mehetek közmunkára. Egy hétig a köz javát fogom szolgálni. Tehát akár nyerek akár vesztek, mindenkit szeretnék megnyugtatni. Mindenki nyer. Láthatnak dolgozni. Közmunkán.

Ne aggódjanak. A ház körül magam sepregetek, magam nyírom a füvet és a kocsit is én porszívózom. Kirakom a kukákat és ha szükséges ki is öblítem.

S , hogy el ne felejtsem – az intelligens traffik a sötétben is látnak. Ettől is olyan okosak. Ami azt jelenti, hogy az éj sötétjében is oda kell figyelni a közutakon.image image