Nem értem  – a fóti AAA autóház a törvények felett áll – nem ugranak a bejelentésre – Miskolcon már bezártak

Ki érti ezt? Mit szóltok hozzá?  Ha engem megállít a rendőr Fót és Miskolc között, igazoltat és kiderül, a kocsim forgalmi engedélye érvénytelen vajon milyen büntetésre számíthatok. Mondjuk leveszi a rendszámtáblát, szabálysértés, feljelentés, száz ezer forintos csekk és haza vontathatom a kocsit autómentővel. Ez jár az állampolgárnak.

Ám ha ugyanezt a cseh tulajdonú AAA Autóház dolgozója követi el – üzletszerűen – akkor semmi sem történik.  Mint ismeretes péntek 13. , szerencsés nap , ekkor vettem tőlük a forgalomból passzívált járművet. Ami ugye csak Miskolcon az okmány irodában derült ki.  Erre  a fóti kereskedő lélekszakadva próbálta elintézni a mulasztást és mondta egy perc és rendben lesz az okmányirodában. Nekem úgy tűnt, a cég és az ottani okmányiroda között forró drót van. Nem szeretnék senkit meggyanúsítani , de ez a fajta összhang elég furcsa egy állami intézmény és egy cseh kocsikereskedés között.  Az is , ahogyan a rendőrségi bejelentésemet kommentálták.

Megúsztam és kész.  Mit akarok még…Csupán annyit, hogy érdemes megnézni ezt törvénytelen gyakorlatot és az ebből származó  kétes üzleti hasznot és azt is, miként tehetik meg a fótiak azt amiért itt már bilincselnek. Vasra vernek.

Aki meg emlékszik rá, Miskolcon is volt már telepük. Rövid úton be is zártak, mire kiismerték az üzleti filozófiájukat.  Lényege, csak nyugodtan reklamálj, teszünk egy nagyot a pofádra. Ha valami nem tetszik menjél Prágába – csehül mondd el. Majd itt a vége a történetnek.

Ezen a macska is annyira meglepődött, hogy kihull a szőre, oda a bundája.