A vasgyári atyák – a mai jegyzetem az Északban – mi lesz a következő

Olvasni sokat lehetett az átkosban a barátokról, a szerzetesekről meg az apácákról. Látni viszont csak a francia és az olasz filmekben láthattuk őket. Hogyan miként élnek és milyen felfogással választották maguknak ezt a hívatást vagy filozófiát? Nos a mai Északban erről írok.

S, hogy mi lesz a következő héten? Magam se tudom. Van két ötletem, ihletem. Egy a sokat jósolt apokalipszis kapcsán ugrott be, miként védekeztünk volna az atomcsapás ellen a régióban. Egyszer ez vagy van egy rejtélyes mindenki által ismert nem magas épület, nem mostanában épült, s még sosem jártam benne. Nem nagyon látogatható, de most bemehetek oda. Na ez lenne a választék.

Közben dagad a keblem. Ugyanis a héten leszólítottak – persze nem vagyok én olyan mondtam volna ha a személyi számom kettessel kezdődik – az Ady hídnál. Megdicsért Kaló Ferenc a Nyítrai utcából és mint Olvasóm feldobott még néhány jó témát. Például a Nagylaki József alapította miskolci zenekart.  Most összedugjuk a fejünket és feltérképezzük ezt is hátha ketten többre emlékszünk erre. Ha valaki járatos még ebben szóljon. Köszönöm.image