Fóton csak manipulálnak – a csehek nem véletlenül üzletelnek itt – törvényen kívüli autóház

Nem először és nem utoljára írok a cseh tulajdonú AAA autóházról, amely Fóton székel.

Mint ismeretes ez a cég eladott nekem egy Suzukit egy passzivált, azaz a  forgalomból átmenetileg kivont rendszámú autót, persze rendszámmal. Ezzel furikáztunk Fóton, az értékesítővel aki maga vezetett a közúton. Megvettem, megkötöttem rá a biztosítást is  amivel ugyancsak áthajíthattak – hiszen egy Suzukira nem lehet évi  22 ezer forintot kalkulálni. Miközben kiderült, hogy az érvénytelen forgalmi engedélyhez nem is járna biztosítás. Legalábbis nem érvényes.

Egyébként ott Fóton ez máig is gyakorlat. Tehát a bemutatáskor a próba úton érvényes forgalmi engedély nélkül kocsikáznak. Ennek gazdasági oka van, nagy tételben ez kifizetődő még akkor is ha egyszer kétszer elkapják őket a rendőrök. Ám ott ez nem szokás. Legfeljebb akkor ha történik valami kellemetlenség. Esetemben ha bármi kárt okozott magamnak kellett volna kinyögnöm a jóvátételt, mondván jogilag már az enyén a jármű.

Folytatom, a fóti rendőrök a bejelentésemre nem reagáltak se írásban se szóban. A Nemzeti Közlekedési Hatóságtól viszont telefonáltak. Halmos Gergely megkérdezte most mit is akarok. Mondván ez nem rájuk tartozik. Kértem , legyen szíves írásban válaszolni, hogy a hatóság ebben a témában nem illetékes.

Most már értem, hogy a Csehek miért Fóton nyitottak boltot és a reklamációt miért csak Prágában a központban fogadják, cseh nyelven.

Ugyanis a vásárolt jármű – a hatóság szerint miért nem néztem meg és miért nem vittem magammal hozzáértő szakértőt – a szilent blokkok megvoltak hajolva és a fékek életveszélyesen kopottak voltak. Szerintem ezért is nem reszkírozták meg, hogy maguk kérjék az üzembe helyezést. A tanulság, hogy még az étterembe is vigyünk magunkkal egy élelmiszer technológiai szakértőt, egy vegyészt és egy étekfogót. Ha már nem bízhatunk a kereskedőkben.

Másik ide tartozó sérelem – ez a cég a kialkudott áron felül 44 ezer forintot kér az úgynevezett fődarabok garanciájáért. Pluszban.  Majd ezt a garanciát sehol nem lehet érvényesíteni.

Mivel már többen felsültek, pórul jártak a fóti AAA autóházban küldje tovább ezt a figyelmeztetést.

Csak magunkra számíthatunk, az illetékesek tökéletesen asszisztálnak a cég manipulációihoz.