Brókerek a pácban  – a pénz meg van csak nem tudjuk, hogy kinél – a bankok aratnak – szorongatják az ügyfeleket

Óriási kétségek gyötörnek. Vajon kinek lehet igaza. Annak aki a bankokat állami tulajdonban szeretné látni vagy annak aki mindet magánkézbe adná. Mondván a közös tulajdonnak túros a háta.

Talán az államilag fenntartott pénzintézetekkel szemben több a bizalmam. Lám nemcsak nekem hanem csaknem mindenkinek. Akik idáig a brókerekre esküdtek akik elképesztő befektetési ajánlatokkal kápráztattak el most fut a pénze után. S ha utolérte már is viszi az OTP- be.

Tehát a bankok már is profitálnak a politikai színezetűre mázolt brókerbotrány sorozaton. Aminek a végét máig se látni. Mint a dominók úgy dőlnek egyre másra a nagy nevű befektetési cégek. Tehát jobb lesz ha  mindenki a bankokban fialtatja a megtakarítását. Illetve már ez se olyan fényes megoldás.  Olyan minimális a kamat, hogy a kezelési költség felszámítása miatt kevesebbet kapunk vissza mint amennyit őrzésre beadtunk.

Csak egy szörnyű példa. OTP Miskolc, egy idős hölgy aki külföldről kapja a szerény nyugdíját megpróbálta kivenni a pénzecskéjét. Nem hiszik el – ezért a bank 171 eurót számolt fel. Egy havi nyugdíja veszett oda. Ha otthon a szalmazsákban tartja az egerek ennyit biztosan nem rágnak össze. Ez már nekik sok, apróban.

Na hol van ilyenkor a bankfelügyelet?