Csak azért is közmunkás leszek – átverekedtem az oroszlán szagú bürokrácia útvesztőin – megkaptam amit kiérdemeltem

Dicsekszem. Büszkélkedem. Hamarosan megkezdem a kötelező nevelőmunkámat. Semmi pánik, tizenkét esztendős koromban váltottam ki a munkakönyvem. Tehát mindig is dolgoztam. Hozzá vagyok szokva. Már voltam is a munkaügyi központban, ahol bemutattam a rendőrségi és a bírósági végzést, a határozatot miszerint kaptam 24 órás lehetőséget , hogy bemutassam miként kell dolgozni.

Aki még nem tudná – az egész tavaly márciusban kezdődött, amikor az árucsarnoknál a lámpa zöld jelzésére fordultam balra, s mivel a köztéri videó szerint  az előttem álló autós lefúlhatott, elbambulhatott, a zöld meg rövidre szabott kikerültem és megfordultam. A két szemfüles rendőr meg uccu utánam és végül a 10 ezres bírság duplájára dagadt. Fizethetnék is, de egyszerűbb melóval kiváltani. Az orvos négy ezer forintért igazolta, hogy alkalmas vagyok akár másodpilóta is lehetnék a Mátrában, így a jövő héten beöltözök. Felveszem a munkaruhám és megyek sepregetni vagy havat lapátolni. Még nem tudom, hogy a városgazda illetékesei mivel bíznak meg, de remélem a Széchenyi utcán kapok egy nívós beosztást. Már alig várom.

No, persze nem volt könnyű dolgom elintézni az ezzel kapcsolatos adminisztrációt. El kellett menni a végzésért a bíróságra, majd a munkaügyi központba ahol a képen látható a zsúfoltság. S az oroszlánszag. Parkoló messze a környéken nincs. Viszont az ügyintézők aranyosak és türelmesek és megértőek. Még az se zavarja őket, hogy az ügyintézéssel kapcsolatos rendelkezések nyomtatványok és hatáskörök havonta változnak. Mégis napra készek. Kettő napi bolyongás előszobázás után kezemben a munkára jogosító paksaméta. Ha jól meggondolom, idáig csak kipengettem négyezret , két napot bolyongtam a bürokrácia útvesztőiben, szerintem a nehezén túl is lennék. Talán ha kifizetem a húszezret már el is felejtettem volna az egészet.  Csak akkor meg nem szerzem meg azt az írói élményt a közmunkáról aminek a begyűjtésére már régóta gyúrok.

Korábban ugyanis , csak azért , hogy beleélhessem magam a témába jelentkeztem közmunkára.  S nem vettek fel. Na most próbáljanak elhajtani!imageHamarosan jelentkezem, elmesélem , milyen is a közért dolgozni.