Gabi bácsi tervezte kezelő asztal – aranytollhoz aranyér –  szakmai ártalom

Az aranytollhoz aranyér is jár. Ez szigorúan magánügy. No meg szakmai ártalom, aki sokat ül és ezer kilométereket autóban gubbaszt eléri ez a kellemetlenség. Nem véletlenül a kódex másolok is állva körmöltek. Tehát mondhatom, hogy mindez nem korunk betegsége.

Ám mostanában, jó ideje meg van rá a speciális gyógymód. Nyugatról vettük át a begyulladt erek meggyűrűzésének technológiáját. Nem akarom részletezni, miként csinálják és, hogy ebben ki a legügyesebb Miskolcon ám ezeket a képeket megosztom. Akin az orvos dolgozik, erre térdel fel és fejét a másik oldalon lógatja le.  Ennél kényelmetlenebb pózt aligha lehetne kitalálni, de hát az orvosnak ez a legideálisabb. Innen premier plánban látni azt amit ilyenkor látni kell. Ne irigyeljük érte a dolgos orvost.

Különben orvostörténeti érdekesség – ezt a speciális kezelő asztalt maga dr. Prónay Gábor professzor úr tervezte és készítette még . Mivel jómagam gyermekoromtól ismertem, szinte háziorvosunk volt nem állhattam meg, hogy legalább így ne emlékezzek meg róla. Gabi bácsi országosan is híres kitűnő belgyógyász volt. Egy szerencsétlen közúti balesetben hunyt el a kilencvenes évek elején.image image