Itt az XXL kínai változata – kivitt a kíváncsiság – látom a jövőt – nyugati csukás – keleti nyitás – a trend feltartoztathatatlan

Látom a jövőt. A jövőnket. A Bricostore és a Baumax már bedobta a törölközőt. Idő kérdése és a Praktiker feladja. A Cora sincs már. A nagy bevásárlóközpontok beton istállói egyhamar konganak majd  az ürességtől. A vasárnapi zárva tartás se erősíti a piaci pozícióikat.

Helyettük jönnek majd az óriás, szuper mega kínai áruházak. Lásd a miskolci centrumot. Azt hittem, hogy ennél nagyobb bóvli bazárt senki se lesz képes összebarkácsolni. Tévedtem. Ma már a Bricostore helyén is végeláthatatlan sorban terülnek el a kínai rongyok , műanyagáruk és minden egyéb gagyi cucc amire csak ráugrunk. Nagy kedvelője vagyok a Józsefvárosi kínai negyednek. Ha csak tehetem arra fordulok, mára kiismertem miként is lehet arra biztonságosan parkolni és megtanultam, ez nem arab bazár ahol lehet alkudni. A kínai árusok a számlát a könyvelést nem nagyon ismerik. Miskolcon viszont az XXL új áruházban minden precízen szabályosan megy.

A fertőtlenítő szag viszont elviselhetetlen. Sajnos minden keletről érkező bóvlit valami átható vegyszerrel permeteznek le. Ennek ellenére a hosszú kalandos hajóút után mégis megesik, hogy ismeretlen kártékony bogarak és rovarok másznak elő a kinti csomagolásból. Nem egyszer még skorpió és még mi egyéb kis állatka is túlélte az utazást és nálunk kezdett szaporodni.

Ha viszont egy aprócska coala maci lenne egy ilyen dobozban , csak úgy merő véletlenségből nagyon tudnék neki örülni. Ime néhány kép, mi lett a hajdani méltóságteljes műszaki áruház helyén.

Megjegyzem sikerült itt is hagyni néhány ezer forintot. Hosszas sorbaállás után.  Végül az egyik csoki kiöntő szetten rajtafelejtették a biztonsági kulcsot. Persze , hogy besípolt és a biztonsági őrök párducként vetődtek a szatyorra. A blokk stimmelt, a pénztáros hibázott. A bocsikérés viszont csak elmaradt, mi mégis emelt fővel tudtunk kijönni a tömegből. Hát nem elég ez.image image image image