Tibor nap Hernádvécsén – csülökgulyás Takács módra – húzták a talp alá valót

Takács Tibor doktor úr nokedlit szaggat a csülökgulyásba. Ő a Vécsecyti Hotel tulajdonosa és ennek a speciális főételnek a szabadalmi gazdája. Amiért érdemes akár száz kilométert is autózni, hogy megkóstoljuk. Különben előbbre hozta , az elmúlt szombat estére a Tibor napot amelyet barátai körében ünnepelt. Cigányzenével. Úgy ahogyan egy magyar úr, egy kastély tulajdonosa szokta megülni az ünnepeit.

A társaság elég nemzetközi volt, a közeli Szlovákiából is sokan eljöttek, hogy felköszöntsék és megcsavarják a fülét, ahogyan valamikor ez szokásban volt.

A menü a gulyáson túl összetettebb volt. Kenyérlángos gazdagon előételként majd pogácsa tepertős és sajtos változatban nagyon melegen.  A csévingekben krumplilángos libazsírral, mellette mákos bobájka vanillia öntettel és mintha láttam volna rakott palacsintát is. És tortákat is bagolynak álcázva. Ott volt a szendrőládi fővadász barátja is aki nem jött üres kézzel. Bar András hűtőkocsiban hozta a malacságokat, a füstölt sonkát, a tepertőt és a szarvaskolbászt. A híres mangalica tenyésztő bemutatta Gömör-Torna értékeit. Ne, hogy aznap este nyugodtan aludhassunk. Történt mindez Takács úr saját kúriáján, a kastély tövében a Csülök csárdában.

A zenekar elkápráztatta a vendégeket. Nem is csoda a zenészek korábban a száztagú cigányzenekarnak tagjaiként járták a világot. Mígnem kikötöttek Hernádvécsén. Miskolcon a műfaj kihalt a vendéglátóhelyekről, ha lenne éttermem, – persze nincsen – hébehóba szerepeltetném a szárazfa vírtuózait.113 100 106 137