Itt a gumi váltás ideje – nyári levegőt a téli gumikba – hirdették valamikor az Aral kútnál

Nem is olyan régen Kovács barátom az Aral kút vezetője, meghirdette, ilyentájt, hogy a téli gumijába cseréltesse a levegőt nyárira.
Ha azt hiszik, hogy csak a férfi mazsolák dőltek be az orbitális hülyeségnek akkor tévedni tetszik. Nemcsak a szőke vagy az arra festett hölgyek jelentkeztek az ingyenes szolgáltatásra. Közbe már is korrigáltak – Péter azt írta ki – cseréltesse a téli levegőt nyárira a gumijában. Hiába legyünk precízek. Klasszikusokat pontosan kell idézni. Megidézni. Na ,de nem is erről akartam szólni.

Volt egy kis roham a gumisoknál. Ősszel tavasszal megdolgoznak a pénzükért megkeresik a tejbe aprítani valót. Mikor leesik az első hó mindenki a télit akarja felrakatni. Amikor meg először kapcsoljuk be a légkondíciónálót máris szaladunk a nyárit felrakatni. Nos, szerencsém volt, a Schnell szervizben egy hetes előjegyzést ígértek, hozzátéve ha van egy szabad órám és képes vagyok kivárni a soromat akkor besuszterolnak. Mázlim volt. Különben bárhová máshová szaladgáltam sorbaállás volt a múlt héten.
Vajon mit csinálnak a gumisok a két váltás között?
Nagy kérdés, érdemes e a váltó abroncsokat a szervizben tárolni vagy vigyük haza a garázsba , a spájzba?
Korábban magam is cserélgettem, van is hozzá komplett gyors gépi csavar kulcsom. Ám elkényelmesedtem, no meg centirozni még nem tudok.image

image