Senki földje -ezt megszívtuk – száz évig is így maradhat – kavicsos sáros parkoló- mindannyiunkat túlél -nyilvános rablás, lopás  a téren

A Miskolci Hősök tere sosem volt valami csodálatos. Kevesen tudják, hogy a valamikori placc se volt valami tudatos tervezés eredménye. Inkább a háborús pusztítás következménye majd az oda rittyentett szovjet hősi emlékmű adta meg a hangulatát.  Hogy aztán mára kialakulhasson egy olyan katyvasz ami még sokáig a város szégyene lesz. Mondjuk ki, a szocialista városvezetés idejében még ezt egy kis máig se tisztázott privatizációval  megspékelve  – jobb helyeken ezt lopásnak nevezik – sikerült tönkre tenni a város legfrekventáltabb területét.

A kavicsos, sárdagasztó parkoló egy szörnyű képződmény. S ahogyan naponta elnézem ezzel még jó ideig együtt kell élnünk. Patt helyzet van. Az eltulajdonítás ugye lassan elévülőben van, egyre nehezebb visszaszerezni az ismeretlen tulajdonban leledző, többszörös tulajdonosváltás alatt átment területet. Kié a Centrálholding – nevű pesti parkoló , pénzautomata? Aki tudja , árulja el!

Meg azt is, hogy meddig kell még a pocsolyában caplatni arra felé? Az ugye világos, hogy a környéken még két nagy tágas, üresen kongó nagy fedett parkoló is létezik.  Ám sokan a könnyebbség kedvéért ezt a gondozatlan grundot választják.  Talán az olcsósága miatt.

Vajon mi várható a jövőben? Építenek e oda valamit, valami olyat ami mindannyiunknak kedvére lesz. Kizárt. Sőt egyre bizonyosabb, hogy a zsidó templomot határoló betonrolót is le kell bontani. Csúnya és jelenleg olyan nyilvános vécéként funkciónál . Messziről bűzlik. Ha tehát oda semmi nem épülhet mert a nagy terv szerint arra felé nyílik meg a zsidó negyed bejárata szembe a Minorita templommal akkor meddig kell még elszenvedni ennek a ronda , gondozatlan területnek a látványát. Miért nem kötelezik a tulajdonosát, hogy tartsa rendbe?

Hogy lehet az, hogy a főútról minden gond nélkül a járdán át – a díszburkolaton keresztül be lehet oda hajtani. Visszafelé viszont tilos a kihajtás, de a kutya se ügyel a betartatására. Másik, hogy miért közpénzből készült el a tönkretett díszburkolat rendbehozatala a a privát parkolóhoz.

Na mindegy, lehet, hogy csak az én szememet szúrja ez a placc ami előreláthatóan mindannyiunkat túlélhet. Ha hagyják!