Csigavér – cigányélet – célirányosan, találomra – várjuk a  nyugati lakóautósokat

image imageA statisztika szerint  három millió lakóautó tulajdonos van Nyugat- Európában. Természetesen a csigavérű kalandozók száma ennél jóval több . Nem mindenki engedheti meg magának azt a luxust, hogy egy ilyen mobil lakást fenntartson, évi egy havi használatra. Sok százezren kölcsönöznek vagy klubba tömörülve közösen használják.

Ami tény, hogy oda át, a Lajtán túl sokféle képen bonyolítják a kalandozó életét. A rendőrök nagyon ügyelnek a tengely nyomás súlyhatárainak ellenőrzésére és tűzzel vassal  szigorítják ezeknek az egyébként személykocsik kategóriájába tartozó járműveknek a parkolását.  Ha nekem  lesz , tuti, hogy néhány éjszakát eltöltök a Duna parton a parlament előtti rakparton. Milyen csodás lehet úgy ébredni, hogy egyszerre pillantom meg a hazai világörökség legcsodálatosabb panorámáját.

A cél, hogy most kollégámmal bejárjuk Magyarország legszebb részeit amelyek tálcán kínálják az élményt a nyugatról érkező lakóautósoknak. Angol német nyelven és természetesen online kiadásban akarjuk megismertetni velük, hová érdemes autózniuk Magyarországon. S ha már belekóstolunk a motorizált  nomád életbe a következő úti cél a vidéki Ausztria.

A projekt lehetséges támogatója – a Magyar Turizmus Zrt és több hazai idegenforgalomban érdekelt vállalkozás. Szponzorok jelentkezését várjuk – amíg a készlet  tart.