Aggtelekre hangolódva a Vécsecity-ben

2015. július 15. igazán jeles eseményként kerül a HOTEL VÉCSECITY**** vendégei és a 19:30-kor kezdődő koncertre látogató abaújiak emléktárába. A Borsod – Abaúj – Zemplén megyét tapinthatóan kedvelő St. Martin a hónap közepén családjával a VÉCSECITY vendége volt és szerda este a City Ó-színpadán, a vendégeket elbűvölő koncertet adott. Fellépését színezte a közönség sorai között „megbúvó” Kováts Marcell tárogató művész színpadra szólításával, akivel élvezetes „fúvós kettőst” rögtönöztek. A kitűnő zeneszámok során,nem csak a szaxofon, szoprán szaxofon hanem a pánsip is megszólalt a művész kezei között , s csodálatos hangok simogatták a City 18. századi, impozáns tetőszerkezetét.

received_126529187683935

 

St. Martin előadóművész, zeneszerző, a hazai instrumentális zene jeles képviselője.

A világ sok országában koncertezett, világhírű előadókkal dolgozott együtt. (Kína, Japán, Anglia, USA, Malaysia, Portugália, Szlovákia, Franciaország.) (Candy Dulfer, Warren Hill, Tom Scott, Nelson Rangell, Kenny G.)

Aphelandra díjas, eMeRTon díjas az év hangszeres szólistája kategóriában, Regionális Prima Primissima díjas, munkássága elismeréseként 2014-ben a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje címmel tüntették ki.

A különleges helyszínen előadott koncert egy főpróbával is felért, – mondja St. Martin, kiemelve a City Ó-színpada –a történelmi Vécsey család egykori magtárpadlásának- kiváló akusztikáját.

received_126269074376613

A művész az idén 22. alkalommal ad koncertet szinfonikus kísérettel a csodálatos Aggteleki Baradla- barlangban, ahol a 22. új, Budapest Royal című album néhány dallama is elhangzik.

A koncertre 2015. július 25-én 18:00 órakor kerül sor, „12̊-ban és 12 mp egyedülálló visszhang aláfestéssel” – ahogy a művész jellemzi a varázslatos helyszínt. Bizonyos, hogy ez a koncert a nyár egyik kivételesen lenyűgöző eseménye lesz, bizonysága a természet és a művészet örök egymásra találásának.