Az új Audi A4 a munkahelyek biztonságáért

· Peter Mosch, az üzemi tanács elnöke: „Köszönet, tisztelet és elismerés minden ’Audiáner’ számára e volumenmodell gyártásának beindításakor  nyújtott teljesítményéért”
· Jörg Schlagbauer, az IG Metall bizalmi testülete vezetőségének elnöke: „Korszerűbbé kell tenni a munkát”

Idei második üzemi gyűlését rendezte az Audi Ingolstadtban, ahol mintegy ötezer dolgozó előtt tartotta az Ingolstadti Üzemi Tanács és a cégvezetés a vállalat helyzetéről szóló beszámolóját. Központi témaként az új Audi A4 gyártáskezdete és az olyan korszerű technikával támogatott, modern munka iránti igény szerepelt, amely ideje kedvezőbb kihasználását teszi lehetővé minden Audi-dolgozó számára. Az üzemi tanács nevében Peter Mosch, az üzemi tanács vezetője és a közgyűlés elnöke, valamint Jörg Schlagbauer, az IG Metall bizalmi testülete vezetőségének elnöke szólalt fel, míg a vállalati jelentést Prof. Dr. Ing. Ulrich Hackenberg, az AUDI AG igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja ismertette.

„Az új Audi A4 minden ’Audiáner’ számára a jövőbeni biztos munkahelyek világába kínál kitekintést” – jelentette ki Peter Mosch, az üzemi tanács vezetője, egyben a közgyűlés elnöke, majd kiemelte: „E modellünkkel szeretnénk a prémiumautók globális piacának élére állni, s vele kívánjuk a továbbiakban is biztosítani a tartós foglalkoztatást számunkra, azaz a munkavállalóknak.”

Mosch az üzemi tanács nevében köszönetét, tiszteletét és elismerését fejezte ki az Audi minden dolgozója felé az új és rendkívül fontos volumenmodell gyártásának beindításakor nyújtott teljesítményéért. „Az Audi A4 új generációjával továbbírjuk sikertörténetünket, ebben pedig több mint biztos vagyok, kedves Kolléganők és Kollégák” – folytatta Mosch.

Jörg Schlagbauer, az IG Metall bizalmi testülete vezetőségének elnöke beszédében a korszerű munkamódszerek szükségességét emelte ki, amelyek magas szakmai követelmények mellett a munka és a magánélet kiegyensúlyozott arányát és viszonyát is lehetővé teszik. A modern munka az üzemi tanács meghatározása szerint technikai eszközökkel biztosít lehetőséget a dolgozóknak a kiegyensúlyozott életvitelre: „Ideje kedvezőbb kihasználását szeretnénk lehetővé tenni minden munkatársunk számára, amihez a technikai fejlődésben rejlő lehetőségeket kell kiaknáznunk” – irányozta elő az üzemi tanács elnöke. Mint elhangzott, egy modern világban alapvető fontosságú a fejlődés kínálta lehetőségek kihasználása a dolgozók munkájának és életének átgondolt megszervezése szolgálatában. Ezen összefüggésben utalt Schlagbauer a zavartalan pihenés fontosságára, amelyek során az innovatív ötletekhez és a csúcsteljesítményhez elengedhetetlen energiával töltődhetnek fel. Mint kiemelte, e kettő mindig is az Audi-dolgozók és a vállalat meghatározó erényei közé tartozott.
Prof. Dr. Ing. Ulrich Hackenberg, az AUDI AG igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja aktuális beszámolójában az Audi A4 fontosságát hangsúlyozta a márka számára. „Szeptemberben, a Frankfurti Autószalonon mutatjuk be új Audi A4 sorozatunkat, amely a piac legjelentősebb szegmensébe, a középkategóriába hozza el nagysikerű felsőkategóriás SUV-modellünk, az Audi Q7 erényeit” – fejtette ki Dr. Hackenberg. „Az új Audi A4 családdal ismét érzékeltetjük, hogyan képzeljük el a jövő mobilitását – meggyőző menetteljesítmények és gazdaságosság, kényelmes infotainment- és connectivity-lehetőségek, illetve színvonalas dizájn mentén.”

* Az említett modellek üzemanyag-fogyasztási adatai – Az új Audi A4:
Európai piaci bevezetésére a 110 kW (150 LE) és a 200 kW (272 LE) közötti teljesítménytartományban három TFSI- és négy TDI-motor kínálatával érkezik az új Audi A4 és A4 Avant. Üzemanyag-fogyasztásuk akár 21 százalékkal is elődeiké alatt alakulhat, mégpedig akár 25 százalékkal magasabb teljesítményszint mellett. Mindegyik erőforrás kielégíti az Euro 6 kipufogógáz-szabvány előírásait, ami a TDI-aggregátok esetében a clean diesel technika alkalmazását jelenti.