Csigavér projekt –  motorizált cigány élet  – nehezítik a négykerekű kóborlók kalandozását – Magyarország feltérképezésre vár

Nyugat Európában óriási kultusza van a lakóautózásnak. Amerikában viszont millióan választják ezt a cigányéletet. Független nyugdíjasok százezrei meg azt lesik, kémlelik, hogy merre a legideálisabb utazni , parkolni és világot látni. S valahogy a bürokrácia már  fel is fedezte, hogyan kell a közúti  vándorokat megvámolni. Nyugaton a 3500 kilónál nagyobb súlyú lakóautókat bizonyos szakaszokon megbírságolják és sok városból kitiltják, a kempingekbe száműzik.

Itthon a rendőrök szerencsére még mással vannak elfoglalva. Magyarország a lakóautósok Mekkája lehetne, ha sikerülne szemléletesen feltérképezni, hol milyen körülmények fogadják azokat akik csiga módjára  kóborolnak. Jómagam most éppen ezen dolgozok, s keresek egy normális állapotú lakóautót, megvételre, bérlésre vagy bármilyen konstrukcióban.  Sőt néhányan társakat is keresünk, hogy feltérképezzük a hazai viszonyokat.