Mezőcsát lesz a világ közepe – ide jöhetnek a luxus nyugdíjasok – prémium kategóriások a strandon – nő a környéken a telekár – keresik az eladó hétvégi házakat – a fürdő tulajdonosa se tudott a tesztről

Előre ne igyunk a medve bőrére! Bár ebben a hőségben óvjuk magunkat  a kiszáradástól is. A friss hír, hogy sok német rendszámú autó parkolt a mezőcsáti strand előtt. A nyugat-európai luxus nyugdíjas otthonok szövetségének a képviselői tesztelték a fürdőt és a környéket. Arra a megállapításra jutottak, hogy ennél ideálisabb hely nincs a környéken egy termál szanatórium megépítésére. Azt is megfontolják, hogy bungalókat , lakóautó depókat és lakókocsis kempinget is kialakítsanak a medencék közelében. A környéken bóklászó hollandok figyeltek fel erre a tájra és nekik köszönhető a németek kitüntető figyelme.

Ha a környezet vizsgálat eredményesen lezárul akkor Mezőcsát lesz a világ közepe. Itt ugyanis egy 120 férőhelyes minden komforttal felszerelt téli nyugdíjas ” szabadságos, pihenő” hotelt építenek.  Az ottani szokás, hogy a prémium kategóriás nyugdíjas otthonok lakói időnként  hosszabb szabadságra mennek. Ám ilyenkor is ragaszkodnak a megszokott luxus ellátásról és a közeli meleg vizes gyógyszállókhoz. Nos, ennél ideálisabb helyet nem is találhatnának erre a célra.

A nehezen kisajtolt információ szerint a szövetség illetékesei döntöttek a helyszínről. Ám előtte néhány csoportot még az idén elhoznak Mezőcsátra, hogy az idős emberek is megerősítsék, jól választottak. Szerintem ha a projekt teljes támogatást kap minden irányból akkor nemcsak Mezőcsát hanem a környéke is profitál ebből a beruházásból. Ahol a prémium nyugdíjasok megtelepednek, s az év minden szakában nyaralnak, telelnek ott az infrastruktúra is fejlődésnek indul.