A 24. órában érkezett – milyen volt az igazi locsoló – minket megkímélt – hol vannak a vízágyúk- reggeltől estig tüzelhettek volna

A miskolci locsoló autó a Kazinczy Ferenc utcán, pénteken reggel amikor a hőmérő higanyszála még a negyven fokot ostromolta.Kaptam a permetből, s megmondom, jólesett. Hűsített. A kocsimat is érte, de ilyenkor már ezért is hálás lehetek. Ez is csak hűti a guruló bádogdobozt.
Közbe, jut eszembe, hogy Miskolcon voltak olyan lapos, kulacs formájú locsolóautók. Narancssárgák és a miskolci köztisztasági vállalat üzemeltette. A vizet a Szinva patakból szippantották és a jármű hátsó traktusában ült a locsoló ember. Irigyeltem. Élvezte a munkáját. Úgy dolgozott mint a vidámparkban a kompresszor kezelő, aki az elvarázsolt kastélyban levegőt fújt a nők szoknyája alá. A spriccelő ember kedve szerint célzott minden mozgó tárgyra és a frissen mosott autókra. Mi gyerekek akik meg direkt elébe mentünk, hogy lepermetezzen, megkímélt. Szívtelen alak lehetett.
S még egy apróság. Állítólag a lelketlen Gyurcsányi kormány izraeli vízágyúkra herdálta a pénzünket. Hogy ezt mennyiszer kellett hallgatnom a Hír tévén. Ezt a kerek igazságot végül álmomból felriasztva is betéve fújtam már. Különben ezt a humánus tömegoszlatót, nem véletlenül a zsidó államban csinálják a legjobban. Akkoriban selejtezték le a régi Skoda harci eszközöket, amelyek az MTV ostromakor szemünk láttára mondtak csütörtököt. Nos, ha rajtam múlt volna, ezeket a robusztus járműveket most bevetettem volna. Békés céllal , reggeltől estig locsoltam volna a fővárosi, sőt a a vidéki városok utcáit is.