Ausztria csatát vesztett- előretört  a szélső jobb – a helyzet kezelhetetlen – hasítottam a leállósávon
SAMSUNG CSC

Így ülünk a  Pandorfi  outletben,  a padon. Mellettem egy fekete csadoros hölgy Nike sportcipőben. A család vásárol én meg gyönyörködöm a színes forgatagban.  A szomszédom hasa  nagyon domborodik, magamban töprengek, vajon mi lehet a fekete csador alatt egy bébi vagy egy öngyilkos robbanótöltet. előttünk mögöttünk muszlim viseletben hömpölyögnek. A  vastag bajuszú szakállas férfiak fehér lepelben , után tipegnek az asszonyaik és a gyerekek. Igazi nagy családosok.

Csütörtök van és még nem tudhatom, hogy hozzánk pár kilométerre egy magyar rendszámú hűtőkocsiban hetvenegy szerencsétlen menekült halottat fedeztek fel az osztrák rendőrök.Csak azt veszem észre, hogy az autópálya mindkét oldala bedugul. A jobb sávban állnak a kamionok, s mi  pedig félóránként csak centimétereket araszolunk. Felettünk helikopterek keringenek és motoros rendőrök húznak el a kocsik között cikázva. Tőlük reméljük a dugó feloldását, ám ők mintha  ott se lennénk, tesznek ránk egy nagyot. Lassan, de biztosan alakul ki a káosz, s eszünkbe se jut a híreket hallgatni. A nyugodtabb teherautósok már a leálló sávban kempingeznek , a nyűgös gyerekek meg a sztrádán pisilnek. Olyan piknikes , majálisos a hangulat.

Majd eldöntöm, hogy bankot robbantok. Lesz ami lesz, az osztrák zsaruk láthatóan nem tőrödnek semmivel. Bevágok, nem könnyen a leálló sávba. Milyen is magyar autós, s végigrobogok Nickelsdorfig . Ott a lejárót egymásba ragadt kamionok állják el. Nagy könyörgésre egy kicsi rést nyitnak ami elslisszolok a régi határátkelő hely felé. Nem telik három percebe és a kihalt úton már is itthon vagyok. Úgy, hogy mögöttem egy óra múlva tűnik fel az első autó. A mögöttem jövők mondták, hogy három órát rostokoltak a határ előtt. Minden kocsi ki és be megnéztek.

Ez már olyan eső után köpönyeg  akció.

Régen sejtem, hogy vége lesz a nyitott határoknak.  A vámellenőrzés újra kezdése még nem aktuális ám a határvédelem megerősítése egyre sürgetőbb. Bár már azt hittem, hogy annak a korszaknak mindörökre vége. Tévedtem, tévedtünk. Egy óriásit.

Egyébként Ausztriában hála a nyitott határoknak már is duplájára nőtt a helyiek munkanélkülisége. A lengyelek, a magyarok és a szlovákok kimondottan jó munkaerők. A lusta, horvát és bosnyák alkalmazottak már nem kellenek sehová. Bécsben és azon túl is egyre erősebb a szélső jobboldal. Ausztria az osztrákoké – ez a jelszó. Késő. Keserves az ébredés., elszomorító a józanodás. A demográfiai különbségek olyan erőteljesek, az idegenek javára, hogy Ausztria már csatát vesztett.

20150825_145500

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC