Kezdődik a vackolás – jönnek az egérkék – egy kis melegségre vágynak

Figyelem, figyelem. Kezdődik a házi rágcsáló bevackolása. Mihelyst lehűl az idő az inci fincik  keresik a lakásba való bejutást. Egy óvatlan pillanatban, az ablakon vagy az ajtón át már is a lakásba teremnek. Nos, ezek az egérkék már bent is vannak.

Egy nagy levéltárban leltem valamennyit. Állítólag ezen intézményekben levéltáros szokás az egerek befogadása. Ilyen formában.Hogy ezek a szőrme állatkák elriasszák az igaz élő társaikat.

Tavaly előtt volt szerencsém ezekhez a szürke cincogókhoz. Mint írtam egy kisebb hadjáratot, háborút kellett indítanom .

Ma már képzet egerész vagyok. Megosztom a védekezési lehetőségeket. Első a hermetikus zárás, hogy még véletlenül se jussanak be olyan helyre ahol könnyen elbújhatnak. A lábszag és az egérszag között nincs sok különbség viszont egy avatott orr képes kiszimatolni. Ha már illatoznak akkor ott egy népes család szaporodott, fészkelt be. Az elektromos kínai riasztó, amelyre egy bajuszos macska képe látható szart se ér. A praktikeres és a  Condrádos   ultrahangosak is csak ideig óráig riasztanak, ezeket is megszokják a rágcsálók. A speciális szentképek kihelyezése amit ajánlottak legfeljebb derűt fakasztanak. Marad rácsos kalitka és az egérfogó füstölt szalonnával és mogyoróval. Az egérfogók kinézetét szerintem már tanítják az egér óvodákban . Szart se érnek. Viszont ha ügyetlenül élesíted be az ujjaid bánják.

A kelepcék jók, viszont ürítéskor óvatosan kell a reteszt elhúzni. Ha felfelé visszük ki képesek kiugrani. Az uborkás üveges diós csalik fabatkát se érnek viszont jól mutatnak.

Megtanultam az egér okos állatka, kitartó, türelmes és kiszagolja a közeledésed. Nagyon tud spurizni nincs az a pingpongbajnok aki képes  mozgás közben  lecsapni.