Jönnek amíg jöhetnek – Junkers kincstári optimizmusa egy ábránd – miért nem szedik össze az eldobált útleveleket – ki az aki három napnál előbbre lát

Mindenkinek elgurult a gyógyszere. Nekem is. Tetszik nem tetszik , ha akarjuk ha nem a következő időben másról se beszélünk majd mint a ránk zúduló menekültáradatról.S mindannyian tudathasadásban szenvedünk, ha a szerencsétlen gyermeküket cipelő , vonszoló embereket látunk a szívünk szakad meg. Ha viszont kigyúrt , nagydarab katonaköteles korú férfiakat fedezünk fel a soraikban gyanakodni kezdünk. Jogosan, mivel a Horgosi, Röszkei határátkelő előtt hegyekben áll az eldobált útlevél, s egyéb igazolvány. Ha rajtam múlna összeszedném. Sokat segítene a regisztrációnál, a befogadások eldöntésekor.

Az N1 operatőre sportosan gáncsolt. Elesett, megfélemlített embereket bántott, megalázott, amire aligha van mentsége. Maga is elismerte, nem is tudja miért tette amit mára az egész világ megismert. Nő létére példát mutatott embertelenségből. Szomorú, hogy a világban  vele azonosítják majd az országunk polgárait. Noha nem vagyunk egyformák. Bár ugyanazokat a képeket látjuk az áradatról, ugyanazokat a televíziókat lessük mégis másként alkotunk véleményt erről a szokatlan népvándorlásról.

A baloldal csuda ostoba módon bátorítja a menekülteket. Minden logikát nélkülözve egyszerűen emberbaráti szeretetből már ajnározza a betódulókat. Válogatás nélkül.

A kormány viszont óvatosabb. Joggal és jogosan. Fentről, jobban látja, hogy ennyi ember befogadására képtelenek vagyunk. A németek a nyugat európaiak is elmérik a lehetőségeiket. Ahogyan most fogadják őket, bátorítják azokat akik még hezitálnak a kivándorláson. Amit Junkers nagy dérrel dúrral mondott nem más mint Európa elárulása. A gazdasági válsággal, a klíma megváltozásával járó kedvezőtlen hatásokkal se sikerült még megbirkóznunk. Tehát a hazai népesség demográfiai, etnikai arányainak radikális megváltoztatása beláthatatlan gondokat okoz majd. Lehet szájat tépni, de tudjuk, megtapasztaltuk, hogy bizonyos népcsoportok, még ha azonos nyelven is kommunikálnak képesek egymás mellett elbeszélni. s ami még rosszabb a népcsoportok közötti kulturális különbségek szinkronizálása akár három nemzedéki generációváltással se hozható egyensúlyba. Németország eltörökösödése annyira élő példa, hogy e miatt máig se léphetnek be a törökök az unióba. Bár tagjai a NATO-nak Európa közössége mindmáig nagyon tart Törökország integrálásától.

Kellene már egy számoló gép , hogy kalkuláljunk. Ha már naponta három ezer ember átsurran a déli magyar határon karácsonyra mennyien vonulnak át az országunkon. Szabadon büntetlenül. S adjuk hozzá, hogy ez mennyire kerül . Nekünk.

Valaki kiszámolta már, a Szíriai háború egy napi hadi költségvetése elegendő lenne az ottani térség demillítalízására. Persze ha ez ilyen egyszerű lenne akkor újabb nehézséggel szembesülnénk.  Nem lenne aki az így szétbombázott országot  újjáépítse.Polgáraik ugyanis nálunk gyarapítják majd a segélyen, állami támogatásból élők táborát.

Tehát okoskodni mindannyian tudunk, okosnak lenne viszont egyre bonyolultabb. S ahogy elnézem akiknek most gondolkodni , cselekedni kellene három napnál előbbre nem képesek tervezni.image image image image image image