Az arab tavasz hozta a forró őszt – Teréz anyánk rátenyerelt a kapu nyitó gombra – mit kapnak a rendőrök reggelire –

Csökken, folyamatosan süllyed Angela Merkel népszerűsége. A harmadik világban a menekültek körében viszont meg erősödik. Szerintem ez a Spiegel címlapkép legalább olyan ütős mint amikor burnuszba  vagy csadorba ábrázolták. Bocs, hogy még keverem ezeket, ígérem, hogy alaposan elmélyedek majd a történelmi világvallások szokásaiban. Még mielőtt kötelező lesz.

Véleményem, hivatalos és privát – hogy a női vezetők jobbak mint a férfiak. Hiszen ahhoz, hogy a csúcsra törjenek egy férfiak vezette világban elég bizonyíték a rátermettségükre. Higgadtak, megfontoltak ám sajnos érzelmileg könnyen befolyásolhatok. Mivel a többség már életet is adott gyermekeiknek nem szívesen kockáztatják a katona fiatalokat. Béke pártiak, kiskorukban ők is inkább babáztak mint, hogy puskával hadonásszanak. Merkel már sok súlyos politikai válságot oldott meg. Az oroszokkal való konfliktusban is a józanság példaképe. Ám, hogy most Németországot jobban szét —- mint sem előre sejtené, az már tuti. S ez lesz a bukása. A szélső jobboldali, neonácik megerősödnek és Európa szívében akár polgárháború is lehet. Drága Olvasóim, figyelem, a menekültek hetven százaléka harcképes, erős katonaviselt fiatal. Bigott vallásos, hitéhez hű iskolázatlan és kitűnően irányítható , hamarosan a helyi iszlám centrumok látogatói lesznek.  Meggyőződésük, mennyire igazságtalan, hogy mi itt Európában dúskálunk a gazdagságban, ők pedig csak az olajból tengődnek.

Merkel mint Teréz anya.  Rátenyerelt a kapu nyitóra. Képtelen a rossz szellemet visszagyömöszölni a palackba.  Az uniós vezetők , Orbán kivételével meg lefagytak mint a laptopom szokott. Tudják, érzik, érzékelik, hogy a humánumnak is van határa, csak már késő. Jó duma – távirat Magyarországról német testvéreinknek –  íródik 2020 -ban – igaz, hogy egyszer már segítettünk 1989 -ben a határok megnyitásával, de lássátok kivel van dolgotok. Most az egyszer befogadjuk a Berlini Kalifátusból menekülő németeket…..Jót nevetnék, ha ez annyira vicces lenne. Sajnos nem az. Annyira morbid, hogy süt.

A Horváth hódoltság behódolt, fegyveres kísérettel szállítják a menekülteket a határainkra. Lassan körbeér a kerítés a határainkon. Mehetek megújítani az útlevelemet mert ha igaz még Bécsbe se mehetek enélkül. S ha ezt Rákosi megérte volna – lehet, hogy nálunk ismét bevezethetik a határsáv engedélyt mint a régi csúnya időkben.

Balog Zoltán miniszter úr a német televízióban egyenes fórum adásban védte meg a hazai álláspontot. Egyértelműen kimondta a bevándorlók kultúrája és a miénk nem azonos. S ez konfliktusokat gerjeszt majd és már. A németek állva tapsolták még a képernyő előtt is.

Ja és néhány újságíró megsérült a Röszkei kapudöngöléskor . Kaptak a könnygázból és a gumibotozásból. Csak azért mert műveleti területre tévedtek. Közel mentek az élethez. Tulajdonképpen ez egy ilyen szakma, máshol még le is lőhették volna őket. Itt megúszták nyolc napon túl gyógyuló sérülésekkel. Erről jut eszembe, hogy magam kétszer is pórul jártam egy rendőrségi riport alkalmával. Mielőtt bármit is mondhattam volna hátra csavarták a kezem s jól megrángattak., Közel mentem a tűzhöz, személyes élményt szereztem a riporthoz. Sikerült, hetekig nem tudtam teniszezni. Na bumm, legalább megtapasztaltam a rendőri brutalitást. Máig is tudom, hogy ilyen éles helyzetekben nincs cicózás. Ilyenkor a rendőr egy gép egy robot amelynek le kell küzdenie az előtte állókat. Pardon, ha a kedves kolléga rossz helyre tévedt.

2015, szeptembere. Az arab tavasz forró ősszel folytatódik mifelénk.image imageSzíriai csendélet. És itt a honlap amiről a migránsok tájékozodnak. Tessék megnézni a kiadó impresszumát. És meg egy képs, mit kapnak reggelire a Röszkén szolgáló rendőrök.image