Vége a világnak – vagy csak egyszerű, szokásos világvége jön – mi dönt, a hadihajók vagy a csillagok állása – interjú Balog Zoltán miniszterrel a hétfői Északban

Nyakunkon a vörös hold. No meg a félholdasok ármádiája, serege.

Idáig már sok sok világvégét sikerült túlélnem. Az első amire konkrétan emlékszem 1962 február negyedike. Erre a napra jósolták a végítéletet. annyira komolyan vettük, hogy az akkori központosított, cenzúrázott párt sajtó és a tévé is foglalkozott a témával. Igaz, hogy ebben az esztendőben tényleg megéltem egy szörnyű tragédiát, augusztus végén vesztettem el az alig 48 esztendős édesapámat, 12 évesen.

Most keddre ismét beígértek egy világvégét.. Általában a csillagok állásából szokás ezeket kikalkulálni. Mint ismeretes itt lesz a vérhold, mivel a föld , a Nap és a hold állása olyan szögben áll majd ami nem sok jót jelent az asztrológiában. Hogy mi lesz azt majd holnapután tutira megtudjuk. Vagy nem.

Az igazi világvége hangulat azonban nem is csillagok állásából olvasható ki leginkább. A nagypolitika olyan feszültségeket generál világszerte ami aggasztóbb mint a vöröshold vagy bármilyen közelgő üstökös. Röviden, az oroszok már bombázzák Szíriát és a Kínai hadihajók is megjelentek a Földközi tengeren. S mint a színpadon , ha egy puska lóg a falon akkor annak csak lesz valamilyen funkciója valamelyik felvonásban. Annyira el vagyunk foglalva Európa békésnek álcázott lerohanásával, hogy nem is nagyon tekintgetünk ki a határainkon túlra. Közel-Kelet, Afganisztán és Afrika északi fele háborúzik. Hogy ki kivel és miért azt már a franc se tudja. Talán az olajért vagy a földgázért. Ezek az apró cseprő csetepaték kezdenek összeérni.  Mi is kezdjük szokni, hogy az autópályákon és a vasúton egyre másra szállítják a harckocsikat. Tőlünk Keletre Ukrajna és Oroszország csendesen párbajozik az eszkaláció borítékolható. Háborúban ismeretlen a patt, a döntetlen. Most még csak kóstolgatják egymást. Miközben az óceánon túlról mindenkit az oroszok ellen hergelnek. Noha mindenki tudja a nagy medve bajuszát nem érdemes megrángatni.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere egy figyelemre méltó interjút adott nekem, ami a hétfői Északban olvasható. Még a világ vége előtt tessék belelapozni. A lényege, Európa politikusai tévedésben vannak, nem képesek felismerni a migráns áradat veszélyét, következményeit. Orbán Viktor stratégiáját idejében fel kellene ismerni.  Nem sok, de még volna idő erre. A lényege, határzár, az áradat megfékezése, s a menekültek sürgős haza toloncolása. Ez erő és politikai döntés kérdése. Különben mindannyiunk szociális rendszere összeomlik és a nyugdíjaink is elvésznek. Ne gondolja senki komolyan, hogy a most beáramlók termelik meg nekünk a nyugdíjunkat. Aki ilyet mond, gyorsan nézesse meg magát az orvosával!image image