hasznos lehet egy ilyen mellény – vannak akik ruganyosan járnak benne – molyette vagy golyó ütötte

A golyóálló mellény nem új találmány. Már a múlt század elején megalkották. Igaz, akkoriban még nagyon vaskos s merev volt. Nehezen lehetett benne mozogni. Szinte olyan volt mint a középkori páncél vagy vért.

Újabban viszont már léteznek olyanok amelyek megegyeznek az egyszerű szövettel.. A nagyhatalmak vezetői ilyen öltönyökben feszítenek és az ing alá már nem kell mellényt venniük. Figyeltem Obama és Putyin ruganyos mozgását és felsejlett bennem, hogy valami ilyen speciális ruházatban feszítenek. Nem hiszem, hogy olcsó lehet egy ilyen páncélozott öltöny, de az biztos: jobb helyeken , nem olcsón de privát emberek is rendelhetnek hasonlókat. Gondolom ezeket nem kell naftalinban tartani a molyok se képesek átrágni.

Most már csak azt várom, hogy a turkálókban mikor lehet majd guberálni ilyen páncélozott szövetű zakót és nadrágot. Ebben a műfajban nem szégyen az uraságtól levetett gúnya. Sőt. Ha még benne van az előző tulajdonos monogramja különleges értéknek számíthat. A lényeg ne legyen rajta lyuk. Golyó ütötte lyukacska. Mert akkor fabatkát se ér.