Katonák haza – az unió lengyel elnöke ajánlja – vívják ki a szabadságukat – mutassanak példát otthon – mások vérén nem érdemlik meg a békét
French soldiers patrol in front of the Eiffel Tower on January 7, 2015 in Paris as the capital was placed under the highest alert status after heavily armed gunmen shouting Islamist slogans stormed French satirical newspaper Charlie Hebdo and shot dead at least 12 people in the deadliest attack in France in four decades. Police launched a massive manhunt for the masked attackers who reportedly hijacked a car and sped off, running over a pedestrian and shooting at officers. AFP PHOTO / JOEL SAGET

Hiába mi kelet európaiak racionálisabban gondolkodunk. Számunkra egyszerűbb a bonyolult világ. Megtanultuk mindennek ára van és senki nem fizeti ki helyettünk. Magyarország kerítése, kerítkezése igazi épkézláb ötlet volt. Jobbat senki se tud a jelenlegi körülmények között. Sőt azt kell mondanom, hogy az unió lengyel elnöke is fején találta a szöget.

Kimondta azt amit mindannyian gondolunk. Miért kellene az európaiaknak meghalni Szíria és Afganisztán szabadságáért ? Ha már ennyire békeszeretők, ennyire imádják a menekültek az itteni demokráciát , életmódot, világunkat, akkor miért nem mennek haza harcolni. Miért nem jelentkeznek katonának, önkéntesnek – miért nem maguk pusztítják el az Iszlám államot ami ellen  idáig futottak.  A második világháborúban lengyel önkéntesek ezre harcoltak a fasizmus ellen. Nem várták ölbe tett kézzel, hogy mások szabadítsák fel a hazájukat.

Tehát maradjon a kerítés, az unió határait védjük meg és fegyverezzük fel a bátrakat, hogy otthon, hazájukban bizonyítsák be hősi hazafiságukat. Ne itt kávézva a tévé képernyőjén gyönyörködjék végig a felszabadítást. Szerintem az elnök úr nem sokat kér, ajánl.