Baklövés a török határon – Putyin: súlyos következménye lesz – itt egy német juhász nem segíthet – a nemzetközi helyzet  csak fokozódik

imageKedvencem a német juhász. Hűséges, szófogadó és okosabb mint az okos telefon. Valahogyan mindig is egy ilyet szerettem volna. S bár két ebem is volt már egyiket sem magam választottam. Az első kutyusom pécézett ki magának. Költözésünkkor eldöntötte, én leszek a gazdája. A másikat meg a lányom vette, de rám maradt a kutyatartás minden nyűge és öröme.

Ezeket a képeket akkor válogattam, amikor a párizsi rendőrkutya hősi halált halt a robbantgatásos merénylők üldözésekor. És Putyin vigasztalásul küldött egy hasonló kiskutyust a Franciáknak. Szép nemes  gesztus. Mondhatjuk, ma már az ismeretes Kínai Amerikai pingpong diplomácia után ilyen kutyás is van. Van aki pandákat ajándékoz , s van aki farkaskutyát.

Sajnos ezek a kedves, barátságos diplomáciai allűrök ritkák és gyorsan semmivé foszlanak. A törökök lelőtték az orosz bombázót – mondjuk ki elég zavaros körülmények között – s az orosz elnök kijelentette – ennek súlyos következményei lehetnek. Lehetnek? Lesznek. Putyin szava tartó. A helyzetet súlyosbítja, Törökország tagja az euroatlanti katonai szövetségnek és ha támadás éri  olyan mintha minket is céloznának. Sőt ha a törökök összecsapnak az oroszokkal – csak ezt ne – akkor nekünk segítséget kellene nyújtani.

A NATO a legmagasabb szinten ülésezik.  Tárgyalják az ügyet.  Ha Erdogan helyében lennék nem német juhászt küldenék a Kremlbe. Pénzt, egy új bombázóra való kerek summát és sűrű bocsánatkérést. Sajnos a szerencsétlen pilóták életét már nem adhatják vissza.

Virág elvtárs most csak azt hajtogatná – a nemzetközi helyzet fokozódik. Na, de ennyire már nem kéne.