Fidesz sajtótájékoztatója – Sebestyén László: megérett jóléti intézkedések

 

 

Felpezsdült a miskolci ingatlan piac. Egészséges mértékben nőttek a lakás és a telekárak. A magyar reformok sorozatban és egymással szinkronban működnek. A kormány otthonteremtési programja már kedvezően érzékelteti a hatását az ingatlan piacon. Sőt mi több, a különböző adócsökkentésekkel együtt mindez jótékony hatással lehet a térség fejlődésére, növeli a népességmegtartó erőt, mérsékelheti az elvándorlási kedvet. Ezekről beszélt Sebestyén László a Fidesz miskolci elnöke a tegnapi sajtótájékoztatóján.

 

Az újságírók kérdésére elmondta, januárban számos olyan intézkedés lépett életbe, amelyek jelentősen segítik a magyar családok mindennapjait. Az idei esztendő mindenekelőtt az adócsökkentés éve lesz, mérséklődik a személyi jövedelemadó és bővülnek a családi adókedvezmények. Emellett elindult a kormány új otthonteremtési programja, több ágazatban nőnek a keresetek. Bruttó 111 ezer forintra nő a minimálbér és a garantált bérminimum 129 ezer forint lesz. A fegyveres és a rendvédelmi dolgozók béremelése után a felsőoktatásban résztvevők és a pedagógusok jövedelme emelkedik. Kiemelt figyelmet kapnak az egészségügyben dolgozók is, az év elejétől 18 ezer orvos és 43 ezer ápoló bérét emelik.

Több ágazatban új lendületet kap a bürokráciacsökkentés, ami megkönnyíti a mindennapos ügyintézést. Mindezek olyan intézkedések, amelyeknek köszönhetően mindenki tehet egy lépést előre a saját életében.

Ennyi örvendetes jóléti intézkedést általában a választási kampányban szokás bejelenteni. Kérdésünkre, hogy miért most tették meg mindezt, Sebestyén László a következőkkel indokolta: mára elérte a kormány a gazdaságpolitikai céljait, megerősödött a forint és soha nem látott mértékben sikerült az inflációt leszorítani.  Ennek eredményeként lehetővé váltak a kormánypárt programjában szereplő intézkedések előre hozatala. Ha a tendencia folytatódik, a jövőben se ragaszkodnak a választások előtti ígéretek időarányos megvalósításával. A párt a jóléti intézkedéseket nem választási kampányként , hanem a magyar emberek boldogulásért hozta meg.