Emőd a világ közepe – értelmet a közmunkának – csak lesz rekord kísérlet a konyhán – mi volt a hajdani Bagolyvár fő fogása

Ha mostanában gyakrabban tetszenek olvasni Emődről, előre jelzem nem a véletlen műve. Próbálom összeszedni mindenre készülnek a kisvárosban. Lesz ugye egy speciális rekord kísérlet egy bizonyos helyi ételből olyan nagyot sütnek amilyet még soha nem láthatunk.  Tudom mi az – benne van az emődi szó, tehát ha utána tetszenek nézni, ki lehet találni. Nagyon kedveltem ezt az étket, amikor még arra vezetett a főút.  A pincér a helyi csárdában már kérés nélkül vette fel a rendelést. Nem is csoda mindenki erre utazott.

Ne feledjem, megvan a nevezetes építész aki rajta hagyta a névjegyét, keze nyomát a városon. Keresem, hol és merre van, remélem meglelem.

S hogy mi lesz még Emődről – megtudtam, hogy Pocsai Enikő polgármester asszony sosem volt híve az értelmetlen közmunkának.  Hogy az erre rászorultak az egyik oldalról a másikra sepregessenek az munka megcsúfolása.  Mint üzletasszony, a város első gazdája folyamatosan kereste és keresi azt a feladatot ami méltó a közmunka szelleméhez.  Hogy mi ez – erről is olvashatnak majd az Északban és a gráfon is.