Páncélos babfőzelékkel birkózom – racsnis bontók garmadáját rakom a kukába – nincs jobb az apró éles izomerős bontónál

Valamikor, hajdanán volt két magyar kultikus konzerv. A hatforintos olajos hal, lapos kerek dobozos és a kis májkrémes. Az utóbbi három forintba került. Ehhez volt egy apró bontószerkezet. Fél új hosszú és erőből működött. Fillérekért lehetett kapni. Erős acélból gyártották és örökké tartott. Ha csak el nem veszett. Az üdülőkben az utolsó napi száraz élelem csomagból sosem hiányzott.

S mi van ma.  Léteznek a tekerős konzervek amelyek nagyon praktikusak ha nyitáskor  nem szakad le a fül. Meg vannak a régi patentek amelyekhez három négy ezer forintos tekerős szuper nyitók passzolnak Ezekből nekem már komoly gyűjteményem van. Külföldön is gyakran veszek ilyeneket mert azt hiszem, hogy ott már tökéletesek ezek a szerkezetek.  Sajnos ilyet még nem találtak fel. Az újmódi fogaskerekes tekerős, nyeles vackok szart se érnek. A régi aprócska bütykös álló késesek viszont holtukban is jól szuperálnak. Csak éppen ezeket már nem árulják. 

Hogy vannak e még nagyobb bajok a világban  mint a konzervek bontása ? Lehet. csak nekem, most éppen egy páncélos babfőzelékkel kell megbirkóznom..himage image image image image