Sok kicsi sokra megy – helyi ájerrel pörgették az óránkat – a TIGÁZ pontosságot ellenőriz – meghekelhetik az órát

Szóval az úgy kezdődött, hogy telefonált egy úr: megszeretné nézni a gázóránkat, amelyet tavaly májusban átírattuk. Miután kifaggattam be is mutatkozott – ő a TIGÁZ embere.A megbeszélt időben, pontosan ma reggel nyolc órára megjelent a helyszínen a lottóházban. Elmagyarázta, hogy leszereli az órát és ellenőrzi, pontos e. Miután már annyi rémhírt hallottam, hogy miképpen hajítanak át próbáltam óvatos lenni. Figyeltem mint a bűvész kezét, fotóztam a melót mint ha legalábbis itt a piros hol a pirost játszana.

Végül azt kell mondanom, hogy kiokosított. Elmagyarázta lehet csalni, mókuskázni  a gázmérővel, de nem érdemes. Óvakodjunk azoktól akik ilyen trükköket ajánlanak. A mágnesezés is már a múlté, a mostani órák már rá se hederítenek. Az óra előtti cső csapolás meg életveszélyes. Tehát ha takarékoskodni akarunk akkor csak egy megoldás létezik – kevesebb gázt kell fogyasztani.

A mester ellenőrizte a plombákat és mindent rendbe talált. Igazából tartottam ettől a rutin vizsgálattól, hiszen az óra minden lakáshoz a lépcsőházban a folyosói szekrényben van. Kettesével. Na, hogy akad egy jóakarónk ezt a plombát bármikor megsértheti. Meghekelheti. Csak úgy szórakozásból.

Tehát a szakember leszerelte az órát és a képen látható kompresszorral elvégzett rajta egy úgynevezett levegő átfújásos próbát. Kettőt is. Arra volt kíváncsi, hogy pontosan mér e . Szerencsénk volt a plusz mínusz határértéken belül precízen mutatott. Mondjuk az is lehetett volna, hogy kiderül, többet mér mint amennyit illene. Na akkor mi van, erre senki nem tudja a választ.

S most jön a személyes kicsinyességem. Rájöttem, hogy a méréskor néhány liter csak felpörgettek az órába. Tiszta friss miskolci ájerrel. Nem sokat, a fekete sávban. Kérdeztem, hogy ezt levonják e majd a számlámból. Nem . Ez bagatell. Ám csak úgy gondolom, sok kicsi sokra megy alapon , ez a kis kompresszor még ha babrás munka is sokat hozhat a TIGÁZ konyhájára.

Egyébként talán októberig a TIGÁZ privát fogyasztói átkerülnek az állami tulajdonú Főgázhoz. Ez része a rezsicsökkentési programnak. 20160323_082014 20160323_083219 20160323_082206 20160323_083457 20160323_081945ki