Megvalósult Sever Özer régi álma – megnyílt Miskolc első török étterme – mi szemnek szájnak ingere …..

image

Magyar nemzeti színű szalagot vágtak

image

A Peteri csalad

image

Karnoczi Istvan es az etelliftje

image

A konkurrencia is eljott korulnezni, kutyastul.

image

Mi szem szájnak ingere…

image

A nyitás előtti pillanat

image

Sever Róbert , Özer fia – elmondotta édesapja régi álma valósult meg a mai napon

image

Puskás Péter és Sever Özer, a tervező méltán büszke erre a munkájára. Úgy sikerült az átalakítás, hogy ötvözte a régit az újjal

image

A bab és a csicseriborsó a török konyha fontos alkotóeleme…

h image image image image imageMegnyílt a Sever étterem Miskolc belvárosában. Hatványozott az öröm. A Régiposta utcai patinás saroképület talán szebb mint újkorában. Mivel valaha gyakran megfordultam abban a földszintes házban, ismertem az udvaros lakások gazdáit most  össze tudom hasonlítani  a régi belsőt a megújulttal. Minden túlzás nélkül, az Ybl díjas Puskás Péter csodát tett. Az általam ismert külsőleg kicsiny házban egy olyan többszintes, tágas, jól elrendezett esztétikus éttermet tervezett amely mindenkit ámulatba ejt. A tervező szerényen – csak a megrendelő kedvébe akart járni. 

image

Voltunk néhányan, de kivártuk a sorunkat…

A péntek déli protokolláris  nyitásra több száz vendéget hívtak meg. Sever Özer a tulajdonos és kedves családja  mindenkit egyenként fogadott. A szokásos szalagátvágás előtt dr. Demeter Ervin a kormányhivatal vezetője és dr. Kiss János Miskolc város alpolgármestere méltatta az új létesítmény jelentőségét. Mindketten hangsúlyozták az új török étterem nem egyszerű új munkalehetőség hanem ezzel  egy hozzánk nagyon közel álló nemzet gasztronómiáját is megismerhetjük helyben. A fogadáson  jelen volt Pelczné dr. Gáll Ildikó a Fidesz alelnöke, az Európa parlament alelnöke, Pfliegler Péter Miskolc alpolgármestere és dr. Vereckei Csaba megyei rendőrfőkapitány. Karnóczi István a Miskolc-Lift  tulajdonosa két  fiával képviselte a cégét.  Nagyon büszkék, hogy a konyhát és a kiszolgáló helyet összekötő étellifteket megtervezhették és beépíthették. Jelen volt még Deák István Attila az Észak Üvért tulajdonosa valamint Ullik Béla a pet-Roll Parts Kft vezetője. S innentől beszéljenek Kerényi László barátom képei.( a többit  is hamarosan megtalálják a portálon)