Kenyérdiéta – Éhezés nélkül, finoman!  Fogyókúrázik? Azért, mert odafigyel a „vonalaira“ még nem kell lemondani a mindennapos kenyérfogyasztásról – ami nem is ajánlott!

 

imageA pékárukban fontos tápanyagok, élelmi rostok és vitaminok találhatók, melyekre a szervezetnek szüksége van. Érdemes azonban odafigyelni a napi szénhidrátbevitelre, így a tudatosan kiválasztott kenyérfélékkel a fogyókúra garantáltan nem az önsanyargatásról fog szólni. A Ceres Sütő Slimmm termékcsaládja ideális választás, hiszen a kifejezetten ízletes Slimmm termékeket magas élelmi rost-, ugyanakkor csökkentett szénhidrát tartalom jellemzi. Ezen kívül a Ceres kiemelt figyelmet fordított a legjobb minőségű alapanyagok és a legfrissebb technológiai innovációk felhasználására. Hogyan fogyókúrázzunk tehát okosan, éhezés nélkül, kenyérrel?

Alapvető öröm az étkezés, főleg, ha visszafogottan élvezzük. Sajnos a modern életvitellel járó hektikus időbeosztás nem sok időt hagy a tornának, testedzésnek. Ahogy nő a túlsúlyosok száma a világon, úgy nő rajtunk a nyomás, hogy jobban kellene étkeznünk, többet kellene fogyókúráznunk, meg kellene válogatnunk az ételeinket, meg kellene előznünk a betegségeket.

Általánosan elmondható, hogy az emberek többet esznek, mint bármikor ezelőtt és fizikailag kevésbé megterhelő életmódot folytatnak. Tudta, hogy évente 73 kg kenyeret fogyasztunk fejenként Magyarországon? A szomorú igazság az, hogy legtöbbünk azért túlsúlyos vagy elhízott, mert sokat eszünk és túl keveset mozgunk. Bár a genetika, a lassabb emésztés és egyéb okok is szerepet játszhatnak túlsúlyunkban, ez azért nem jelentős. A lehetséges okok között inkább a következők szerepelnek:

  • A magas kalóriatartalmú (energia-sűrítő) ételek fogyasztásának növekedése, főleg azoké, amelyeket nem otthon fogyasztunk el.
  • Bizonyos viselkedésminták, mint amilyen a periodikusan sokat evők szigorú önmegtartóztatása.
  • A magas cukor-, zsírtartalommal, vagy finomított cukorral készített ételek túlzott fogyasztása
  • A felesleges és/vagy ülő tevékenységek űzése, mint amilyen a tévénézés, az irodai munka vagy a számítógépezés.
  • Megnövekedett ételadagok.
  • A magas rosttartalmú ételek (zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonatermékek) ritka fogyasztása.

Sokan majdnem lehetetlennek tartják, hogy csökkentsék vagy felhagyjanak a rizs, a kenyér, a gabonafélék, a tésztaételek, a gyümölcsök és az édességek fogyasztásával. Ezért nem is kezdenek diétába. Pedig a karcsú vonalak érdekében elég lenne lecserélni főbb alapanyagainkat, azokat az alapvető élelmiszereket, amik étkezéseink nagy részét adják. A Ceres Slimmm Toast kenyere vagy Vollkorn Toast kenyere rengeteg élelmi rostot tartalmaz. Az élelmi rost a növények ehető részét jelenti, mely nem tud megemésztődni, így felszívódás nélkül megy át a testünkön. Ez adja jelentőségének fő okát. A Slimmm termékcsalád búzakorparostja – megfelelő folyadékfogyasztás mellett – a bélműködés gyorsításához is hozzájárul.

Tudta? A legfőbb élelmi rostforrások közé tartoznak a teljes gabonákban található rostok (a korpák mindegyike, a zabkorpás gabonapelyhek, a teljes és vegyes gabonákból álló kenyerek).

Maguk a diéták két fő csoportba tartoznak: fogyókúrás tervek, illetve egészséget fenntartó és/vagy gyógyító étrendek. Bár a manapság népszerű diéták főleg a súlycsökkenésre koncentrálnak, divatos elnevezéseik és modern tálalásuk ellenére egy vagy több kategóriába is besorolhatók. Például lehet, hogy egy kúrát „magas fehérjetartalmú diétaként” reklámoznak, de ez azt is jelentheti, hogy mellette alacsony szénhidráttartalmú és magas zsírtartalmú. Ráadásul, ha az étrendje néhány speciális ételre koncentrál, akkor még az alapanyag-központú étrendek kategóriájába is besorolható.

10 mítosz a fogyókúrákkal kapcsolatban

  1. Könnyen fogyhatunk, ha kihagyunk egy étkezést.
  2. A legjobb módszerek az alacsony-, vagy nulla zsírtartalmúak.
  3. Minél kevesebb kalóriát fogyasztunk, annál jobban és könnyebben fogyunk.
  4. A fogyókúrázás legjobb módja, ha diétás ételeket eszünk.
  5. A keményítők hizlalnak.
  6. A tejtermékek, a banán, és a késő esti evés hizlal.
  7. Az alacsony zsírtartalmú, vagy zsírmentes ételek alacsony kalóriájúak.
  8. Ha diétázunk, nem ehetünk gyorsétteremben.
  9. A grapefruit, a zeller és a káposztaleves zsírégető.
  10. Gyógynövényalapú fogyókúrás készítmények szükségesek ahhoz, hogy biztonságosan fogyjunk.

A Ceres Sütő Slimmm kenyérdiétájának tippjei:

  • Étkezzen rendszeresen, naponta többször kis adagokban
  • A fehér kenyeret helyettesítse teljes gabonát tartalmazó, élelmi rostban gazdag, csökkentett szénhidrát tartalmú termékekkel
  • Ügyeljen a természetes alapanyagokra, az E-szám mentes termékeket válassza

Néhány egészséges fogás, ami beilleszthető a kenyérdiétába:

Reggel Gyümölcsös szójatejes turmix, 1 szelet teljes kiőrlésű Slimmm Vollkorn Toast kenyér mogyoróvajjal

Délben (ha munkahelyen ebédelünk) Mogyoróvajas-körtés szendvics Slimmm búzakorpás toast kenyérből, ½ csészényi répa

Délben (ha van módunk otthon enni) Chef saláta, 4 db kenyérrudacska (1 szelet Slimm Toast kenyér felcsíkozva és megpirítva), mézharmat

Uzsonnára Hummusz és Slimmm Toast kenyér megpirítva

Este Roston sült lazac (mézes-zöldcitromos bevonattal), fokhagymával bedörzsölt Slimm búzakorpás toast kenyér, brokkoli, zöldbab, tavaszi salátakeverék diófélékkel

 

Háttér információ

Vállalatunk az 1951-ben alapított Győr- és Vidéke Sütőipari Vállalat jogutódja, több, mint 60 éves szakmai múlttal rendelkezik. Termékválasztékunk nagyobb részét a szendvicskenyerek és kalácsok, valamint az egészségtudatos táplálkozást támogató termékek teszik ki, melyek két telephelyen, Győrben és Miskolcon készülnek. A formában sült, előre szeletelt és csomagolt kenyereket már az 1990-es évek óta gyártjuk, aminek köszönhetően a Ceres név mára összeforrott a „legnagyobb toast kenyér gyártó“ megtisztelő elnevezéssel. Vállalatunk hosszú évek óta a magyar sütőipari piac meghatározó szereplője. Termékeink az egész ország területén megvásárolhatók a nagyobb áruházakban és a kisebb boltokban is.

A vásárlóink asztalára kerülő pékáru megszokott ízének és minőségének folyamatos biztosításához minőségi alapanyagokra, modern technológiára és szigorú minőségbiztosítási rendszerre van szükség. Ezért különböző termékeinket, mint a népszerű toast kenyereket és elősütött termékeket a legfejlettebb nyugat-európai automata gépsorokon gyártjuk.

Hiszünk benne, hogy az elmúlt évtizedekben elért piaci sikereink elsősorban annak köszönhetők, hogy mindig sikerül megújulnunk és olyan termékeket kínálunk, amelyek megfelelnek vásárlóink igényeinek vagy többet is nyújtanak annál. Folyamatosan arra törekszünk, hogy fogyasztóink igényének megfelelő, egyedi, és különlegességnek számító termékeket fejlesszünk ki. Alapvető értékeink közé tartozik az innovációs készség, a megbízhatóság és kollegáink magas szintű elkötelezettsége. Emellett büszkék vagyunk rá, hogy péksüteményeink Magyarországon készülnek, ezáltal sok hazai családnak biztosíthatunk megélhetést.

Jelen

A Ceres Zrt. Magyarország piacvezető sütőipari vállalata. Az ország egész területére szállítjuk termékeinkeinket, valamint a környező országokba exportálunk is. Partnereink között egyaránt megtalálhatóak a hazai KKV-k és a nagy multinacionális vállalatok is. A győri és miskolci régióban összesen több mint 450 munkavállalót foglalkoztat a vállalatunk.

Széles termékkínálatunkat több mint 440 féle termék alkotja. Legnagyobbrészt tartós kenyereket, pékárukat gyártunk, de választékunkban megtalálhatók napi, friss termékek is. A szortiment legnagyobb részét a különböző típusú kenyerek adják. A sütésnél különböző liszteket, magvakat, sütőformákat használunk, hogy egyedi ízvilágot és megjelenést biztosítsunk termékeinknek. Kenyérfélék mellett kalácsokat és további édes és sós péksüteményeket egyaránt készítünk. Funkcionális, kényelmi termékeink között elősütött pékáruk, pizzák, piskóták, valamint szezonális jelleggel tekercsek és beiglik találhatóak. Gluténmentes kínálatunk a lisztérzékenyek számára is számos választási lehetőséget biztosít.

Termékszortimentünket folyamatosan frissítjük, fejlesztjük, hogy meg tudjunk felelni a fogyasztói igényeknek.

Minőségbiztosítás

Termékeink kiváló minőségének egyik titka, hogy kizárólag kifogástalan minőségű, követhető forrásokból származó alapanyagokat használunk fel készítésükhöz – ez minőségpolitikánk egyik fontos alapköve. Mivel a tökéletességre törekszünk, nem hozunk, nem is hozhatunk kompromisszumokat.

Termékeinket szigorú nemzetközi minőségirányítási (IFS Standard), valamint élelmiszer-biztonsági kockázatkezelő rendszer (HACCP) fenntartása mellett állítjuk elő. Bio termékeink is tanusítva vannak, valamint rendelkezünk RSPO szabvánnyal is.

 

FORDULJON SZAKÉRTŐINKHEZ BIZALOMMAL!
SZÍVESEN ÁLLUNK INTERJÚALANYKÉNT A SAJTÓ RENDELKEZÉSÉRE!

ELÉRHETŐSÉGEINK:

Ceres Sütőipari Zrt.

9027 Győr, Reptéri út 1.

Tel.: (+36) 96 513 500

Fax: (+36) 96 318 533

Email: ceres@ceressuto.hu

Web: http://ceressuto.hu/

Marketing

Tel.: (+36) 96 513 515

Email: marketing@ceressuto.hu

Kereskedelem

Tel.: (+36) 96 513 510

Email: kereskedelem@ceressuto.hu