Hogyan tovább – túléljük e a kavicsos parkolót – zárni kellene a Kazinczy Ferenc utca felől

Sakk matt. Szerintem ezzel a miskolci Hősök téri parkolóval még jó ideig együtt kell élnünk. Ismételten elbusungom, nem vagyok képes felfogni, hogy miért nem lehet itt rendet teremteni . Ki az aki elmagyarázza nekem, hogy lehet eladni egy tér egyharmadát egy meg nem határozott célra. Milyen kényszer vihette rá a korabeli városvezetést arra, hogy egy ilyen frekventált ingatlant elkotyavegyéljen. S ha már megesett ez a szégyen, miért nem lehet kiköszörülni ezt a  csorbát.

Például  – kezdeném azzal, hogy a Kazinczy utcai bejáratát kordonnal zárolnám. Jelenleg ugyanis záróvonalon és a díszburkolaton át be lehet hajtani a sáros parkolóba. Ki viszont nem. Egy tábla tiltja. Magyarul leszarják. Tehát a járda folyamatosan sáros és javításra szorul. Közpénzből. Ha viszont elkerítenék, a parkoló kimúlna és a tulajdonos önként és dalolva visszaadná a köznek az elsíbolt ingatlant. A hosszútávú tervek szerint oda építési engedélyt soha nem adnak. Remélem  ez a vélemény nem változik.

Köztudomású, hogy a tér hátsó fele, a betonszörnyűség mögött van a a város legnagyobb ingyenes illemhelye. Oda járnak kis és nagydolgozni. Mi lenne ha elbontanák? Jelenleg olyan mintha ott lenne a gettó vége vagy a kezdete.

image