Botlatók város szerte – ezt Pesten Lipótvárosban láttuk – Miskolcon is lesznek
image
Pető Tibornét ebből a házból hurcolták el. Megnéztem ezt a táblát, vannak kétségeim, hogy Miskolcon helyén maradnak e. Vannak mágneses fémgyűjtők akik esetleg önszorgalomból vonzzák majd a sárgás fémet.

Botlatókő.  Németországban már nem ismeretlenek. A Holokauszt áldozatainak állítanak ilyen apró emléket a hajdani lakásuk előtt. Bécsben rengeteg ilyet látni. Pesten is egyre több van. S Miskolcon is legalább 25 halálba küldött zsidó polgárnak lesz ilyen kis emléktáblája a hajdani házuk előtt. Egy erre a célra létrehozott alapítvány finanszírozza majd a botlatók lerakását.

Tudom, nem kell hozzá jóstehetség, hogy megsejtsem néhány kedves olvasó reakcióját. Aki nem felejtik el megemlíteni, hogy elegük van az ilyen érzelmi zsarolásból, bűntudat gerjesztésből. Nos, csak számukra írom, akik ezeket lerakják semmi mást nem akarnak – csak mementót állítani a sok százezer egyszerű magyar zsidónak akiket értelmetlenül, felekezeti alapon küldtek halálba. Jelenleg az ismert nevek kiválasztása folyik. A legfőbb szempont, hogy ezek a botlatókövek frekventált helyen legyenek. S olyan házak előtt amelyek bizonyíthatóan az áldozatok utolsó lakhelye volt.