Milyen nyavalyákat okozhat az antennadzsungel – Füredi Péter levele – mi a helyzet a magas házak legfelső emeletein

Megkaptam az első levelet az antennadzsungel című írásomhoz. Köszönöm és a várom a többit.

 

Olvastam az írását az antennákról, elektroszmogról és ezeknek a veszélyeiről. Az elektroszmogot most nem említem, nem véletlenül ajánlották már, ahol számítógép és egyéb elektromos berendezések akadnak ott néha érdemes elégetni egy-egy sómécsest.

A másik téma, a tetőantennák egy kényes téma szerintem. Nem is említeném, mert egy lakóközösségben élve több felfogás is uralkodhat, nem szeretném, ha valaki ezt piszkálódásnak venné a részemről. Viszont ezekkel a témákkal én is foglalkozom. Egyrészt amiatt, néha olvasom, Miskolcon elég sok a daganatos beteg. Jönnek a zöldek, mondják: “mert a cementgyárban is gumiabroncs lenne a fűtőanyag (bár ellenőrzött technológia ma már)” és ráfogják. Hallottam már a vegyi műveket, Sajóbábony, Kazincbarcika, előbbiről Moldova is írt, de én egy illetőtől hallottam, higany ömlött egyszer a Sajóba, kihullott a gyerekek haja valamerre. Igaz, a Szinva is kátrányos volt. Micsoda előny, öröm, hogy összeomlott a miskolci nehézipar! Pár 10.000 ember utcára került, elindult az alkoholizmusba, 40 éves kor után indult a mélyrepülés emiatt 90 után, de legalább a Szinva tiszta, kitisztult, nem megyek ebbe bele, de valakik szerint gombák is tartalmazhattak régen nehézfémeket az erdőkben.

Tetőantennák: az lenne itt a lényeg (diszkréten), ahol lakom, ott több a daganatos beteg. Itt haltak meg 30 éves kor alatt, többen 50 körül, kevés emberrel vagyok jóban, vagy egyáltalán, az ismeretség kevés itt (igaz, nem is éltem itt éveket, ezért megszakadt sok ismeretségem, rengetegen elköltöztek innen). Egyik ismerősömmel beszéltem többet, katonatiszt öreg édesapját is ismertem, egyszer láttam ismerősömet pár hónapja, nagyon lefogyott, rákos, de most jött ki rajta nagyon, kórházba került. Nem tudom, itt olyan, mintha néha feszültség lenne a levegőben, lehetnek erre érzékenyebb emberek is, hiszen mára wifi-allergia is van. Innen pár éve kiugrottak a 8. emeletről heves vita után, igaz, a szomszéd ház tetejéről meg a szociális bizonytalanság miatt egy 30 körüli srác ugrott le, őt követte egy idősebb hölgy tavaly. A tetőn van antenna itt és egyéb műszaki berendezések is.

Ennyi lett volna meglátásom ehhez, még esetleg egy másik fotót is küldök a témában.

Tisztelettel: Füredi Péter

Miskolc, Kis-Hunyad út