Búcsú a Britektől – besokalltak a szigetlakók – érvényesül a dominó elv – Woody Allen is megmondta – izmosodik a szélső jobb

Első hallásra hülyébbnél, hülyébb gondolatok kavarognak a buksimban. Mi lesz velünk Nagy Britannia nélkül. Tönkre megy e a Háda, a legnagyobb magyarországi angol turkáló ha vámköteles lesz a kihajigált  szennyesük. Mennyire érezzük meg, hogy nekünk  a mostaninál is kevesebb uniós támogatás jut majd. Az angolok ugyanis nettó befizetők voltak. Mi lesz a magyarországi befektetéseikkel és a kint élő két Debrecen lélekszámú magyar kolóniával.Vajon várható e dominó elmélet hatása és a gazdagabb országok polgárai követik e a szigetország merész húzását.Ugyanis  ne feledjük, hogy ez a döntés számukra is sok keserves következménnyel jár. A font árfolyam zuhanása alaposan megdrágítja a kisemberek külföldi nyaralását.

Kezdem azzal, hogy számomra várható volt a népszavazás eredménye, az uniós tagság elutasítása. Próbálok az angolok hidegvérével gondolkodni. Mint gyarmatosítók alaposan felhígították a lakosság összetételét. Amikor Birminghamben jártam bizonyos részeken öreg indiaiak a járdán ülve a jógik nyugalmával pöfékeltek. Akár Delhiben is érezhettem magam csak a szent teheneket nem láttam. A londoni piacon szinte kiríttam a sápadtságommal a teljes internacionalista táborból. A nagyvárosokban érzékelhető volt , hogy az angolok lassan de biztosan kisebbségbe kerülnek. Az őslakosság nem buta, tudomása van arról, hogy mint uniós tag a legnagyobb szekérhúzók közé tartozik. Minden európai válság, a menekültáradat fékezése, a görögök bohém életvitele és a törökök folyamatos zsarolási kísérlete valamint a kelet európai államok felzárkóztatása font milliárdokba kerül. Ha angol vagyok magam is megelégelem, hogy az adómból számomra ismeretlen nációk élvezkedjenek. Egyébként is mindig megfontoltabbak, konzervatívabbak voltak mint a többi tagország. Számukra a jobb kormányos autó a nemzeti függetlenséget jelképezi. Eszükbe se jutott a királynő képével díszített fontot euróra cserélni. Idáig,  a kint is bent is vagyok  politikát játszották. Mostanra tudatosult bennük, hogy kívül csak jobb.

S mi várható most. Először is új költségvetése lesz az uniónak. Lényegesebb szűkebb, tehát számunkra jön az aszály, eláll a pénzeső. A kinti magyarokat ne féltsük, a java már angol állampolgár. Legfeljebb sopánkodnak majd, hogy itthon kevesebbet ér a fontjuk. Bár ebben nem lennék olyan biztos. Hiszen ha a szigetország válláról lekerül az unió támogatása csak több marad az ott élőknek.

A dominó elv érvényesülése borítékolható.A franciák és a németek is besokallnak. Jogosan érzik úgy, hogy ezzel a népszavazással minden közös teher a vállukat nyomasztja. Nálunk se olyan erős a szolidaritás, hogy a mi kárunkra tovább tömjék a pénzt a görögöknek és a törököknek.  Az olaszok is már régen unió szkeptikusok. Tehát be kell ismerni, hogy a szélsőjobb előérzete jónak bizonyult. Meg is erősödnek.

image
Kívül tágasabb…
image
Nem lesz egyszerű az elszakadás , bonyolult lesz a kiválás
image
Igen ez már elszállt. S mi lesz ha meggondolják magukat vagy a királynő megvétózza, jogában áll.

Jut eszembe, mit erőlködtünk, hogy beléphessünk az unióba és az észak atlanti katonai szövetségbe. Már a közös piacot is irigyeltük. Magam is úgy voltam a KGST és a Varsó szerződés nem nekünk való, ezeknél bármi jobb lehet. Nem is tévedtem nagyot. Csak Woody Allen örökbecsű kiszólásáról feledkeztem meg. Ő mondta  – abba a klubba amelybe engem is felvesznek nem szívesen lépnék be…. image

Várom a véleményüket – info@szantograf.hu